Şanzıman Arızaları

Baskı Balatanın Bittiği Nasıl Anlaşılır

Baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır sorusuna halk arasında aslında genelde el frenini çek, vitese tak gaza stop edene kadar bas gibi anlaşılması çok güç ve ustalık gerektiren yöntemler sıklıkla bilinmekte fakat normal araç kullanıcıları bu yöntem ile baskı balatanın azaldığı nasıl anlaşılır anlayamamaktadır.

Reklamlar

Baskı Balatanın Bittiği Nasıl Anlaşılır

Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı, en basit hiç araç mekanik tecrübesi olmayan araç sürücülerinin bile kolaylıkla test edip anlayabileceği 2 baskı balata kontrol yöntemini sizinle paylaşıyoruz. Bu iki yöntemi deneyerek aracınızda baskı balatanın azaldığını, sıyırdığını yada bittiğini kontrol edebilirsiniz.

Seyir Halinde Baskı Balata Kontrolü

En basit yöntemlerden biridir. özellikle baskı kaçırması durumunu kolaylıkla bu yöntemle tespit edebilirsiniz. Uygulanışı basit ve güvenlidir.

Reklamlar

Uygulanışı : Aracınız ile 4 vites 60 km 1700 devir saat ‘de sabit düz zeminde ilerleyin. Bu esnada aniden dip gaz yapın. Eğer devir saati yükseliyor, Araç motoru bağırıyor ama hızlanmıyor ise baskı balata kaçırıyor demektir. Bu durum da da baskınızın arızalanmaya başladığı ve en kısa sürede değişmesi gerektiğinin size bir işaretidir.

Kalkışlarda Baskı Balata Kontrolü

Bir diğer kolay yöntem de aracı kaldırırken 1. viteste yapılan baskı balata kontrolüdür. Baskı Balatanın Bittiği Nasıl Anlaşılır sorusuna en kolay ve kesin sonuç veren yöntemlerden birisidir. Uygulanışı da gayet basittir. Baskının kavrama kabiliyetini ne derece kaybettiğini ölçmek ve görmek için de bu testi uygulayabilirsiniz.

Reklamlar

Uygulanışı : Aracınız ile hafif rampa “(Düz zeminde çok belli olmaz, çok yüksek rampalarda ise fazlaca gaz vermeniz gerekeceği için anlamayabilir siniz, bu nedenle hafif rampa tercih edin)” bulup bu rampada aracınızı 1 viteste çok gaz vermeden kaldırın. Kalkış esnasında titreme, vuruntu gibi şikayetler yaşar iseniz baskı balatanın kavraması ile ilgili bir sorunun işaretidir ve baskı balatanın kontrol edilmesi gereklidir.

Videolu Anlatım

Online Tamirci Youtube kanalında tüm bu belirtileri ve yöntemleri detaylı olarak videolu şekilde de anlattık. Bu videoya da göz atmak faydanıza olacaktır. Aşağıda video mevcuttur. İyi seyirler dileriz.

Reklamlar
YouTube player

Diğer Yöntemler

Bunlar haricinde kullanılan birçok baskı balata kontrol yöntemi halihazırda mevcuttur. Fakat bizim bu iki yöntemi seçerek sizlerle paylaşmamızdaki amaç uygulanabilirliğinin ve belirtileri okumanın kolay oluşudur. Diğer yöntemlerde kavramanın kıvamını araçtaki arıza belirtilerini okumak zordur ve bir miktar ustalık bilgisi de gereklidir. Bu nedenle en basit ve kolay uygulanış şekillerinden olan bu iki baskı balata kontrol yöntemi sizin ihtiyacınızı fazlası ile karşılayacaktır.

Arızanızı Sorun Cevaplayalım

Aracınızda yaşadığınız sorunları (bu konu özelinde yada bu konudan bağımsız tüm arızalarınız için) aşağıdan yorum yazarak yada daha hızlı ce detaylı cevaplanmasını isterseniz forumumuzdan konu açarak bizlere iletebilirsiniz. Sorulan sorulara günlük olarak cevaplar ve çözüm önerileri sunulmaktadır.  Forumumuzda konu açarak arızanızı sormak için Tıklayınız. 

Önemli Not : Arızanızı olabildiğince detaylı, araç marka ve modeli de belirterek yazmanız daha net cevaplar almanız için gereklidir. Bu nedenle yorum yada forum kısmında sorularınızı olabildiğince detaylı yazmaya gayret ediniz.

Online Tamirci

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

2 thoughts on “Baskı Balatanın Bittiği Nasıl Anlaşılır

  • Slowslide

    Merhaba, Aracım şehir içi dur kalk devam ettiğinde bir saat kadar kullanım sonrası debriyaj pedalı takılı kalıyor. Ama yarım saat dinlendirince geçiyor. Neden olur.

    Yanıtla
    • Takılı kalma sanırım dipte takılı kalma durumu. bu durum genelde debriyaj alt yada üst merkez arızasında görülür Baskıdan ziyade öncelikle bu parçaların kontrol edilmesini öneririz, iyi günler dilerim.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir