Forum / Soru Cevap
Merhabalar aracım 98 1.9 tdı passat aracımı çalıştırıyorum hareket ediyorum motor ısınınca trafik ışıklarına yaklaşınca ayağımı gazdan bıraktığımda araba ışıklarda stop ediyor yardımcı olabilirmisiniz
Merhabalar, dizel araçlarda stop etme sorunu için sayısız neden ve kontrol noktası sayabilirim. Ama en sık yaşanan sorunlar, yakıt basınç kaybı (Mazot filtresinin aşırı pislenmesi, pompa sorunları, enjektör püskürtme oranlarının bozulması) basit sensör arızaları (Mesela hava akışmetre arızası varsa araç yakıt dengesini bozar stop etmeler görülebilir) , conta yanmasından tutun da ayarsız subap veya senteye kadar birçok neden olabilir. Araç bilgisayara bağlanıp yol testi yapılıp sorunu netleştirmek lazım. Bu aşamada benzinli araçlar daha şanslı genelde stop etme birkaç yerden biri oluyor ama araba ışıklarda stop ediyor dizellerde ihtimaller çok daha geniş
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci abi aracımın mazot pompasından ufak mazot kaçırdığını farkettim aracım beyaz dumanda atıyor (yağ veya su eksiltme yok) birde stop etmesi var mazot kaçağından dolayı olabilirimi şimdiden çok teşekkür ederim
Beyaz duman da varsa, conta, turbo yada yağ yakma da olabilire bunlar da aracın stabil çalışmasını bozar
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.