Forum / Soru Cevap

Rektefiyeden Sonra ...

Bildirimler
Hepsini temizle

Rektefiyeden Sonra Yağ Eksiltme, Performans Kaybı

17 Gönderi
3 Kullanıcılar
7 Likes
2,070 Görüntüleme
(@hasan09)
Aktif Üye
Katıldı: 10 ay önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Merhabalar. 2005 otomatik vites civic aracim var. 2 hafta kadar önce hararet sonucu aracın silindir kapak contasi değişti bu değişimde subaplar da eridiği icin subaplar da değişti. Sonrasinda üç durum olustu:

Reklamlar
  • 1)Arac yokusta ciddi farkedilir şekilde güç kaybediyor. Bağırıyor fakat hizlanamiyor.
    Oncesinde devir aldirip 110 120 ile çıktığım yokuslari 80 civarinda anca çıkıyorum.
  • 2)1000 yaklaşık 1000 km gittigimde yağda çok bi eksilme yoktu fakat 1000 km sonra yaptigimda yag seviyesi yag çubuğundaki iki deligin tam ortasinda iken yaklasik 500 km sinra tekrar kontrol ettigimde seviye alttaki noktanin altina inmişti. Aracin altinda sağında solunda bi yağ görünmüyor. 
  • 3)Arac sesli çalışmaya başladı ilk başlarda cok ses vardi fakat su an biraz azaldi fakat yokusta yada biraz zorlamak gerektiginde bağırıyor sanki abart egzost varmış gibi bi ses çıkarıyor tabi bu ses egzosttan degil motordan geliyor.

Bu sesler ilk baslarda cok fazla ido gene biraz azaldi ama iste zorlaninca araba kukruyor gibi. m(Not: araci baska sehirde ailemin yasadigi sehirde yaptirdim ertesi gun kendi memleketime geldim ustaya tekrar gidemedim de tamir yapilali 1500 km oldu) Bunlar subaptan mi yapar conradan mi bilemedim.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 1 sene önce
Gönderi: 1058

Merhabalar Hasan Bey, Öncelikle rodaj süresinden ustanız size bahsetmemiş diye düşünüyorum, sorunuzu okuyunca öyle anladım. Yeni motorda ilk 2000 km yüksek devir çevirmeyin. fazla zorlamayın, yeni motor yağ eksiltebilir normal kabul edilir. Rodaj sonrası yağ eksiltme genelde durur, Rodaj süresince ses sorunları olabilir rodaj süresi bitiminde ses genelde kesilir. Tam rektefede minimum 5-6 bin tam rodaj 10,000 km iken sadece üst kapak yapımında miminum 2,000 km tam rodaj 3,4 bin km'dir. Bu süre zarfında aracı gözlemleyin. sık sık yağ su kontrollerinizi yapın. Sorunların çoğu rodaj süresi sonunca ve yağ değişimi sonrası kesilecektir. Kesilmez ise onarımı yapan yere tekrar götürmenizi tavsiye ederim. 

Reklamlar

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@hasan09)
Aktif Üye
Katıldı: 10 ay önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci

Reklamlar

Öncelikle çok tesekkur ederim. Sizi youtube da tanidim gerçekten insanlara samimi ve doğru bi şekilde yardimci oluyorsunuz.

Ustam bu durumdan hiç bahsetmedi. Ve ben ara ara araci zorladim 4bin  5bin yuksek devir zorladim. Bundan solayi arabaya zarar vermiş olabilir miyim?

Reklamlar

Bir de subaplar yeni değişti bundan dolayi 1  2 bin km sonra tekrardan bi subap ayari gerekir mi?

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Teşekkürler Hasan bey, yine söylememiş olabilir diye subap yeni yapıldığında aracınız lpg'li ise ilk 1000 km benzinde kullanılşması gerek onu da söyleyeyim. Ara ara yüksek devir çevirmek zarar vermez birşey olmaz ama rodaj süresinde sakin kullanmak faydalıdır.  subap ayarına gelecek olur isek sizin araçlarda lifter var subap ayarlanmıyor o yüzden gerek yok

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@harun-demrici)
Aktif Üye
Katıldı: 2 ay önce
Gönderi: 8

Aracım 2001 model doğan i.e 2 ay önce motor rektefe edildi a d z ye rodaj döneminde gayet sakin kullandım fakat fazla yağ yakıyor gibi geliyor hocam şuan mesela 1 l yağ eksik bu normalmdir motor yapıldıgından beri 1600 1700 km total olmustur rodaj bakımıda yapıldı 1000 kmde 600 700 km oldu şuan en aşgı seviyede degil ama ortanında bir tık altında ustaya sordugumda daha yeni dedi normal dedi benimde kafamda soru işretleri birde size sormak istedim çünkü çok skı takipcinizim saygılar şimdiden teşekkürler

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Konuya açılmış aynı konu olduğu için birleştirdim Harun bey, yukarıda da dediğim gibi motor yapıldıktan sonra yağ eksiltme sorunu için 2-3 bin km içinde yağ eksiltme bekleriz. sonrasında ise her 10,000 km'de 1 litreye kadar yine eksiltebilir lpg varsa.

Cevap VerAlıntı
(@harun-demrici)
Aktif Üye

hocam fabrikasyon tüplü peki hangi yagı koymalıyım 20.50 mi 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

normalde 20/50 ama rektefe sonrası yeni motorda aşınma az oldugu için 15 50 gibi yağlara sorun yaşanmazsa 10 40 a düşülebilir. 

Cevap VerAlıntı
(@harun-demrici)
Aktif Üye

teşekkürler hocam sağolun

Cevap VerAlıntı
(@harun-demrici)
Aktif Üye

@onlinetamirci hocam konuyla alakası yok ama şim ne oluyor sibob ayarımı

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

şim mi. o nedir 

Cevap VerAlıntı
(@harun-demrici)
Aktif Üye

• @onlinetamirci üst kapktan hocam şıkırtı sesi geliyordu şim mi dedi fincanmı dedi bazen geliyor bazen gelmiyor diye sonunda sesi duydu usta oyüzden size sormak istedim üst kapağı söküp ayarlıcaz dedi skı olablir dedi

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Fincan, kadeh itici sesi, km' daha 1700 sanırım 500-1000 km içinde ses azalmaz ise ustanıza bir görüşürün derim.

Cevap VerAlıntı
(@harun-demrici)
Aktif Üye

@onlinetamirci görüştüm hocam gel ayarlıcaz dedi skıntılı bi durum mu yani yağ yakması arada cekiş düşüklüğü yaparmı bu yakıtta artış çünkü bazen geliyor bazen gelmiyor oda ayarlıcaz dedi sizin görüşünüz nedir hocam

Cevap VerAlıntı
(@harun-demrici)
Aktif Üye

@onlinetamirci Hocam lifter kadeh sesi bir gelip gelmemesi yağ yakımı yakıt artışı cekiş düşüklüğü yaparmı

Cevap VerAlıntı
Sayfa 1 / 2