Forum / Soru Cevap

Motor Suyu Sıcaklığ...

Bildirimler
Hepsini temizle

Motor Suyu Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı? Hararet 110 derece de

25 Gönderi
5 Kullanıcılar
3 Reactions
2,341 Görüntüleme
(@fkncy)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 12
Konuyu Başlatan  

2013 opel corsa d aracı söndürürken  fokurdama sesi duydum ve bunu üzerine genleşme  kabı ve kapağını  değiştim. Tabi bu ara da Arabanın  motor suyu ısısını  gözlemledim gizli menüden  açıp.  Araç 108 e kadar çıkıyor  fan açıyor sonra 112 de de ikinci fanı açıyor. Fakat araba motor suyu ısısı  sürekli  104 -114  arası   gidip geliyor. Bir tek yokuş  yukarı çıkarken  85 lere kadar düştü.  Bu ara da termostattan 2 gün önce orijinaliyle  değişti fakat  motor suyu ısısı  hâlâ yüksek.  Çekişte bisey yok ,yağ da su , su da yağ yok , egzozdan  beyaz duman atma da yok , komproset testi  yapıldı   bujilere bakıldı. Ustam herşey normal diyor fakat aynı mizle araç aynı yolda 90lara kadar Düşerken  benim araç 104 e düşüyor. Radyatör de 6 ay önce değişti  .( kale marka)  devirdaim yapıyor  diyorlar araba . Aracın sol taraftaki hortumlar sağdakiler gore baya ılık. Vee sol alttaki daha da ılık.  Ariza  ışığı yakmıyor usta bin diyor da  adanadayim   haftaya sıcak başlar araba yanar. Araç 80binde otomatik

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar

öncelikle şiehir içi trafikte 100 105 çok sayılmaz. 1105 geçince 110 gibi ikinci üyksek devir fan açıp tekrar hızlıca 105 ve altına düşüyorsa o da sorun değil.  araçlar genelde sabit hızlı seyirde iken hararet 85-90 arası olur. önden hava alma kesilince hararet de yukarı çıkar

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@fkncy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci  sabit hızda da 85 -90 a gelmiyor. Bir tek yokuş yukarı  85 -90 a indi

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

sabit hızda ne durumda peki yine 110 derece mi hararet, o zaman

termostat değişti ise hararet 110 iken radyatöre bir bakın soğuk bölğeler var mı, tıkanıklık vb durumlar olabilir. yada devirdaim pompası kontrol edilebilir. yeterince devinim sağlayamadığından hararet normalden yüksek olabilir. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@fkncy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci  ustam öncelikle ilgin  için  çok teşekkür ederim. Radyatör 6 ay önce değiştim  ve araç hep antifirzle kullanıldı.  

Araç sabit hız da da olsa motor suyu ısısı  104 -114 arası  yükselip  alçalıyor. 

Aynı model bir araçla aynı yolu  denedim  o araç 85 -90 lara inereken benim araç 104 tre kalıyor.

Opel yetkili servise gittim 15 dk da bana conta yakmışsın dedi. Bunun üzerine eski servis ustasi olan tecrübeli  ustalarıma götürdüm  kesinlikle conta yakma olmadığını  kompresör  testi ve bujilere  bakarak söylediler. Aracın ariza lambasının yanmadığını  korkmamam gerektiğini söylediler fakat bu sicaklk normal  değil

Araç yüksek sıcaklıklarda çalışıyor sürekli

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

size basit ve ucuz bir şey daha öneriyim o zaman, hepsiburada n11 gibi sitelerde cs motor test diye bir conta test kiti var. büyük oranda doğru sonuç veriyor. hafif kaçak durumlarını da tespit ediyor. fiyatı da en son 20-25 tl'di şimdi 50 lira dır en fazla. ondan sipariş edip bir deneyin en azından içiniz rahat etsin

Cevap VerAlıntı
(@fkncy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Ekspere gidip conta kaçak testi yaptırdım conta kaçağı var arabada ama motorda hicbir belirti  yok :(.

Motora zarar vermeyip , başka yerlerde sorun olmuş olabilir mi? Mesela radyatör  ,devirdaim  ya da kalorifer? 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@fkncy kaçak varsa soğutma performansını düşürür. o zaman normal. bunu şöyle anlatalım. aracın motor bloğunun üzerinde ince ince katman oluşur kaçak yüzünden bu da suyun blok ile direk temasını keser ve hararetin bir tık fazla olmasını yani soğutma performansının düşmesine neden olur. Kaçak hangi seviye çıkıyor turuncu mu

Cevap VerAlıntı
(@fkncy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Pembe gibi ustam

Benim kafanın almadığı  şu. 

Fokurdamadan dolayi  su bidonu ve kapağını  değiştim  bu sorunlar çözülmüştü  fakat bu gün conta testi yaptırdıktan sonra doldurma yine yaptı.  Kapağı da iyi kapattık 

Ayrıca  fokurdamadan başka bir ariza yok .motor gayet düzgün çalışıyor  sea seda yok. Hicbir düzensizlik gözükmüyor. 

Ama aracın sağındaki bidonlar yani devirdaim yakın borular ılık,  su bidonu tarafındaki yani aracın solundaki hortumlar ateş gibi . Bu da Devirdaimden kaynaklanır mi sorusunu getiriyor  aklima

Su da eksilmese görmüyorum  yada ben fark  etmiyorum

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

fokurdama sadece ısıdan olmaz basınçtan da olur ama, hatta büyük bölümü basınçtan olur. soğutma suyu 1,5 2 bar basınç altında çalışır: bu basınç altında antifrizli suyun fokurdaması yani kaynaması için 160 derecelere çıkması gerek. bu da çok yüksek ısılar zaten

sizin gördüğünüz fokurdama basınçın düşmesi ve/veya kompresör kaçağından oluyor

Cevap VerAlıntı
(@fkncy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci ilginiz alakanizdan dolayı teşekkür teşekkür ederim. Perşembe  gidip  devirdaimden başlayacak ustam.umarim devirdaimle çözeriz  . Yine  bursan bilgi paylaşırım.  Herşey  için teşekkürler 

Cevap VerAlıntı
(@fkncy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Suphelendigimiz gibi conta yanikmis.Conta değişimi  yapılıyor umarım conta değişimi  sonucunda sorun çözülür. Yarın  aracı  teslim alicam  insallah 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Geçmiş olsun efendim. kötü bir zamana denk gedi işçilik parça maliyetleri yüksek. umarım bir daha yaşamazsınız. 

Cevap VerAlıntı
(@fkncy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Tesekkurler.Keçeler, subap lastikleri ,conta takımı , yağ, antifirz değişti  birde üst kapak  taşlandı  daha fiyat  vermediler bakalım yarın  ola hayrola

Cevap VerAlıntı
(@fkncy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Ustam yine ben. Aracı  teslim  aldım Araç  motor suyu ısısı  109un üzerine  çıkmadı.

Araç 2013 1.4 otomatik benzinli  opel corsa d

Aracı aldım evin önüne geldim 108 de fan açtı  aracı  söndürmedim  motor suyu ısısı  84 e kadar düşmesine rağmen 1. Derece fan susmadı. Kontağı  açıp  kapayınca  motor suyu ısısı  düşük olduğundan  fan çalışmadı.

Sorum  şu  rölantide  motor suyu ısısı  84 e düşmesine  rağmen  1. Derece fanın çalışması normal mi? Ustamı aradim sordum yazılımsal dedi. Dogru mudur?

Cevap VerAlıntı
Sayfa 1 / 2
Paylaş: