Forum / Soru Cevap
2013 opel corsa d aracı söndürürken fokurdama sesi duydum ve bunu üzerine genleşme kabı ve kapağını değiştim. Tabi bu ara da Arabanın motor suyu ısısını gözlemledim gizli menüden açıp. Araç 108 e kadar çıkıyor fan açıyor sonra 112 de de ikinci fanı açıyor. Fakat araba motor suyu ısısı sürekli 104 -114 arası gidip geliyor. Bir tek yokuş yukarı çıkarken 85 lere kadar düştü. Bu ara da termostattan 2 gün önce orijinaliyle değişti fakat motor suyu ısısı hâlâ yüksek. Çekişte bisey yok ,yağ da su , su da yağ yok , egzozdan beyaz duman atma da yok , komproset testi yapıldı bujilere bakıldı. Ustam herşey normal diyor fakat aynı mizle araç aynı yolda 90lara kadar Düşerken benim araç 104 e düşüyor. Radyatör de 6 ay önce değişti .( kale marka) devirdaim yapıyor diyorlar araba . Aracın sol taraftaki hortumlar sağdakiler gore baya ılık. Vee sol alttaki daha da ılık. Ariza ışığı yakmıyor usta bin diyor da adanadayim haftaya sıcak başlar araba yanar. Araç 80binde otomatik
Merhabalar
öncelikle şiehir içi trafikte 100 105 çok sayılmaz. 1105 geçince 110 gibi ikinci üyksek devir fan açıp tekrar hızlıca 105 ve altına düşüyorsa o da sorun değil. araçlar genelde sabit hızlı seyirde iken hararet 85-90 arası olur. önden hava alma kesilince hararet de yukarı çıkar
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci sabit hızda da 85 -90 a gelmiyor. Bir tek yokuş yukarı 85 -90 a indi
sabit hızda ne durumda peki yine 110 derece mi hararet, o zaman
termostat değişti ise hararet 110 iken radyatöre bir bakın soğuk bölğeler var mı, tıkanıklık vb durumlar olabilir. yada devirdaim pompası kontrol edilebilir. yeterince devinim sağlayamadığından hararet normalden yüksek olabilir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci ustam öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim. Radyatör 6 ay önce değiştim ve araç hep antifirzle kullanıldı.
Araç sabit hız da da olsa motor suyu ısısı 104 -114 arası yükselip alçalıyor.
Aynı model bir araçla aynı yolu denedim o araç 85 -90 lara inereken benim araç 104 tre kalıyor.
Opel yetkili servise gittim 15 dk da bana conta yakmışsın dedi. Bunun üzerine eski servis ustasi olan tecrübeli ustalarıma götürdüm kesinlikle conta yakma olmadığını kompresör testi ve bujilere bakarak söylediler. Aracın ariza lambasının yanmadığını korkmamam gerektiğini söylediler fakat bu sicaklk normal değil
Araç yüksek sıcaklıklarda çalışıyor sürekli
size basit ve ucuz bir şey daha öneriyim o zaman, hepsiburada n11 gibi sitelerde cs motor test diye bir conta test kiti var. büyük oranda doğru sonuç veriyor. hafif kaçak durumlarını da tespit ediyor. fiyatı da en son 20-25 tl'di şimdi 50 lira dır en fazla. ondan sipariş edip bir deneyin en azından içiniz rahat etsin
Ekspere gidip conta kaçak testi yaptırdım conta kaçağı var arabada ama motorda hicbir belirti yok :(.
Motora zarar vermeyip , başka yerlerde sorun olmuş olabilir mi? Mesela radyatör ,devirdaim ya da kalorifer?
@fkncy kaçak varsa soğutma performansını düşürür. o zaman normal. bunu şöyle anlatalım. aracın motor bloğunun üzerinde ince ince katman oluşur kaçak yüzünden bu da suyun blok ile direk temasını keser ve hararetin bir tık fazla olmasını yani soğutma performansının düşmesine neden olur. Kaçak hangi seviye çıkıyor turuncu mu
Pembe gibi ustam
Benim kafanın almadığı şu.
Fokurdamadan dolayi su bidonu ve kapağını değiştim bu sorunlar çözülmüştü fakat bu gün conta testi yaptırdıktan sonra doldurma yine yaptı. Kapağı da iyi kapattık
Ayrıca fokurdamadan başka bir ariza yok .motor gayet düzgün çalışıyor sea seda yok. Hicbir düzensizlik gözükmüyor.
Ama aracın sağındaki bidonlar yani devirdaim yakın borular ılık, su bidonu tarafındaki yani aracın solundaki hortumlar ateş gibi . Bu da Devirdaimden kaynaklanır mi sorusunu getiriyor aklima
Su da eksilmese görmüyorum yada ben fark etmiyorum
fokurdama sadece ısıdan olmaz basınçtan da olur ama, hatta büyük bölümü basınçtan olur. soğutma suyu 1,5 2 bar basınç altında çalışır: bu basınç altında antifrizli suyun fokurdaması yani kaynaması için 160 derecelere çıkması gerek. bu da çok yüksek ısılar zaten
sizin gördüğünüz fokurdama basınçın düşmesi ve/veya kompresör kaçağından oluyor
@onlinetamirci ilginiz alakanizdan dolayı teşekkür teşekkür ederim. Perşembe gidip devirdaimden başlayacak ustam.umarim devirdaimle çözeriz . Yine bursan bilgi paylaşırım. Herşey için teşekkürler
Suphelendigimiz gibi conta yanikmis.Conta değişimi yapılıyor umarım conta değişimi sonucunda sorun çözülür. Yarın aracı teslim alicam insallah
Geçmiş olsun efendim. kötü bir zamana denk gedi işçilik parça maliyetleri yüksek. umarım bir daha yaşamazsınız.
Tesekkurler.Keçeler, subap lastikleri ,conta takımı , yağ, antifirz değişti birde üst kapak taşlandı daha fiyat vermediler bakalım yarın ola hayrola
Ustam yine ben. Aracı teslim aldım Araç motor suyu ısısı 109un üzerine çıkmadı.
Araç 2013 1.4 otomatik benzinli opel corsa d
Aracı aldım evin önüne geldim 108 de fan açtı aracı söndürmedim motor suyu ısısı 84 e kadar düşmesine rağmen 1. Derece fan susmadı. Kontağı açıp kapayınca motor suyu ısısı düşük olduğundan fan çalışmadı.
Sorum şu rölantide motor suyu ısısı 84 e düşmesine rağmen 1. Derece fanın çalışması normal mi? Ustamı aradim sordum yazılımsal dedi. Dogru mudur?