Forum / Soru Cevap

Motor Suyu Sıcaklığ...

Bildirimler
Hepsini temizle

Motor Suyu Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı? Hararet 110 derece de

25 Gönderi
5 Kullanıcılar
3 Reactions
2,346 Görüntüleme
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

@fkncy fanlar genelde açılınca belli süre çalışması ve aynı zamanda ısıya göre ayarlıdır. örneğin fan minimum 2 dk 85 dereceye kadar açılması motor kontrol ünitesinde programlı diyelim. eğer ısı 82 ye düşse bile 2 dk çalışır ve sonra durur. hatta bunu şöyle gözlemleyebilirsiniz çoğu araçta araç stop etse dahi belli süre çalışır ya o mantıkla. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@fkncy)
Aktif Üye
Gönderi: 12
Konuyu Başlatan  

Teşekkürler.  O zaman motor suyu ısısı 84 e kadar düşmesine rağmen  fanın susmaması normal diyebilir  miyiz? 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@fkncy normal

ayrıca klima açtığınızda da çalışması normaldir. yaz geldi klima açıkken fan sürekli çalışır görürseni bu niye çalışıyor diye düşünmeyin

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@fkncy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci  onun farkındayım  .teşekküler 

Cevap VerAlıntı
(@altuni)
Yeni Üye
Gönderi: 4

Gönderen: @fkncy

@onlinetamirci  onun farkındayım  .teşekküler 

geçmiş olsun, ne kadara mal oldu sorması ayıp ben de conta yakmasından şüpheleniyorum da

Cevap VerAlıntı
(@fkncy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@altuni teşekürler.  Walla 7bine mal oldu. Üst kapak traşlanmis hafiftende argon kaynağı  yapılmış. 1000 lira oraya gitmiş.  Ustalar sağ  olsun parça  fiyatlarini da fazla fazla  yazmış.  70 se 100     120  işe 200 yazmışlar.  2700 parçaya yazmışlar. El emeği de 3300 yazmışlar.  Toplam 7bin e mal oldu.bence 5bin normal fiyatıydı. Ben sorunu bulup yaptırdığma sevindim. Ustalara kalsa conta yanık değildi.oyle kullanmaya devam etseydim 15bun gidermiş demek ki

Cevap VerAlıntı
(@abdllhbz)
Yeni Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1

@fkncy abi şuan aynı sorunu bende yaşıyorum contaya kadar her bir şeyi değiştirdim araç 109 da 110 da fanla beraber çalışıyor sen naptın aracı herhangi bir problem yaşadın mı bu şekilde çalışması normalmiymis başka bir arkadaşın Corsa marka arabasıyla yani benim arabanın aynisiyla aynı yolda deniyoruz onun 98 hararet benim 108 109 normal değil gibi geliyor bana

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@abdllhbz öncelikle gösterge ile aracın ölçtüğü aynı mı bir obd cihazı ile kontrol edin yada ettirin. sonrasında eğer gösterge ve obd uyuyor ise ilk kademe fan çalışmıyor olabilir fan müşürlerine ve reziztansına bir baktırın

Cevap VerAlıntı
(@erci77)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 4

2013 model corsa c 1,3 multijet var 2. araba olarak bende ama sizin bu bahsettiğiniz ısılar bana çok yüksek geldi. Ben bakımda 85. termostat takmıştım motora ve herzaman sabit 85c de duruyor araç Şehir içi ve rampa yollarda 95c nin üstünü hiç görmedim.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @erci77

2013 model corsa c 1,3 multijet var 2. araba olarak bende ama sizin bu bahsettiğiniz ısılar bana çok yüksek geldi. Ben bakımda 85. termostat takmıştım motora ve herzaman sabit 85c de duruyor araç Şehir içi ve rampa yollarda 95c nin üstünü hiç görmedim.

sıkışık trafikte ve rampada biraz yükselmesi gayet normal efendim.

Cevap VerAlıntı
Sayfa 2 / 2
Paylaş: