Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

cruze 1.6 radyatör hortumları aşırı sertleşiyor

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
275 Görüntüleme
(@yasarzengin)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Merhaba ustam aracım 2010 model cruze 1.6 benzin+lpg

sorum şu şekilde: Soğutma sisteminde hava varsa radyatorden termostata giden kalın kauçuk hortum sertleşirmi? (bazı videolarda bu hortumun balon misali şiştiğini gördüm öyle bir durum yok sadece sertleşip taş gibi oluyor) ve özellikle motor soğukken gaza basınca su şırıltısı sesi geliyor. Bu su sesinin soğutma sistemindekii hava ve bu hortumun sertleşmesi ile bir alakası varmı? (yakın zamanda silindir kapak contası, yağ pompası ve termostat değişimi yapıldı. konyada 5-6 tane opel servisine gittim ama net bir cevap veremediler. başlarından savarcasına sanki normal bir durummuş gibi saçma sapan cevaplar veriyorlar. sorun ne olabilir uzun yola çıksam sıkıntı çıkarırmı?

Alıntı
Konu Etiketleri
Esat
 Esat
(@esat)
Üye
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 9

Basınç altında çalıştığı için sertleşme illaki olur. Ama öyle çok aşırı parmağınız hortuma gömülmeyecek kadar olmasıda normal değildir. Aşırı sertliklerde en büyük ihtimal contadır. Eğer hava varsa , sıvının kaynama noktası düşer yeteri kadar soguyamayan motor conta yakar. Su haznenize bakın kabarcık oluyor mu? Bi havasını alirmak için baktırın. Hava varsa hararet yapar motorunuz.

Devir ve adrenalin doğru orantılı, hız ve yaşam ters orantılıdır.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: