Forum / Soru Cevap
aracımla uzun yola giderken 5 viteste devir düşmeye başladı 4 indim 4ten 3'e 3ten 2 ye indim ikide bir miktar ilerledim sonra sag çektim hararet yapmamış.1 ve 2 gaz yiyor fakat 3 vitese geçince beni 2 ye tekrar indiriyor du. rölentide çalışırken ara ara dalgalanmalar olup hiç stop etmiyor sebebi ne olabilir
peki süreklilik arz ediyor mu sadece 1 kez yaptı ve normale döndü mü, bunu yaparken duman atma , vuruntu tekleme vs de var mıydı sadece devirden düşme mi vardı Bilal Bey
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci bir kere yaptı yola devam edemedigim için istanbula geri döndüm fakat istanbulda düzeldi araba tek marşta çalışıyor ara sıra harıltılı çalışıyor ama çekişinde bır degişiklik yok gayet normalmiş gibi davranıyor
çok zorlayınca duman atıyor
Yaşanan durum yakıt basıncı olsa arıza lambası yanardı, turbodan olsa arıza lambası yakardı. keza birçok problemde sonuç öyle olurdu. Herhangi bir arıza lambası olmamasından dolayı egzoz sorunu gibi düşünüyorum. Filtreler tıkanmaya başlamnış olabilir bu da aracın bayılmasına neden olur arıza lambası genelde yakmaz
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci peki hava akış metreden yapabilirmi çünkü rölentidede ara sıra bir harıltılı çalışma oluyor boludaki yogun havayı ölçememiş olabilir mi istanbulda çünkü herhangi bir problemle karşılaşmadım. iletişim için bir numara yada ben bıraksam iletişime geçebilirmiyiz çünkü forumdan zor oluyor
o da arıza lambası yakar ayrıca akışmetre arızalandığında son düzgün veriye göre araç çalışmaya devam eder çok stabil olmaz ama bu derece çekişten düşme vs de beklemeyiz.
@onlinetamirci bunun için nasıl bir yol izlemeliyim uzun yola çıkıcam çünkü yarın
yani çıkmamda bir sorun olurmu?
Arıza netleşmedikçe bu konuda birşey demek yanlış olur. iyi bir obd cihazı ile arıza teşhisi yaptırın araca
@onlinetamirci yaklaşık 20 tamirciye gittim 5 tane 6 tane cihaza baglandı herhangi bir arıza vermedi
yani ne yapacagımı şaşırdım
Araçta elektronik gaz pedalı mevcutsa gaz pedal konum sensörü arızası olabilir. Bir diğer şüpheli ise map sensörü. Bu iki arızayı da üniversal obd'lerle yakalamanız zor malesef. Yetkili serviste arızayı taratmayı deneyin.
Kocaeli