Forum / Soru Cevap
2006 model citroën c4 1.4 16 v benzin lpg li aracım var aracı sadece benzin de kullanıyorum sabah lari ilk çalistirmada yada 1 2 saat durunca araç çalıştıktan 30 40 saniye sonra Motor Sogukken Gaz Yemiyor Boğuluyor sarsintili çalışıyor 15 20 saniye sonra düzeliyor ama yinede bi hafiften bi sarsintili çalışma oluyor bilgisayar dan bağlanınca p0130 zenginlik duzeltmesi diye bir arıza kodu veriyor geçen kalibrasyon yaptırdım 1 2 gün çok az yaptı sonra tekrar aynı oldu bir türlü çözemedim bu sorunu
Merhabalar Yasin bey, Motor Sogukken Gaz Yemiyor ise yakıt geri dönüş valfi arızası durumunda yakıt hattında araç stop halde dururken basınç kaybolduğu için gerekli basınç sağlanana kadar 1 dk veya daha az sürede tekleme sık görülür. ama buğaz kelebeği rölanti valfi gibi parçalardan da bu sorun olabiliyor. Sizin aracınızda elektronik kelebek mevcut. İlk önerim herhangi bir onarım yada arıza aramadan önce gaz kelebek ve rölanti valfi + map sensörü temizliği ve sonrasında bilgisayar ile aaptasyonu (sadece temizlik iş görmez hatta adaptasyon olmadan sadece temizlik sorunu daha da büyütür adaptasyon kesinlikle şart) bu gibi sorunları adaptasyon ve temizlik büyük ölçüde engelliyor. düzelmez ise yukarıda bahsettiğim kontrolleri yaptırabilirsiniz
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Ustam 2 sefer yaptırdım hem boğaz kelebeği temizliği hemde adaptasyon ama düzelmedi video var çekmiştim ama buradan size gonderebiliyormuyum bilmiyorum arıza lambası yanmıyor ama bilgisayar dan bağlanınca arıza kodu nda p0130 zenginlik duzeltmesi diye bir arıza kodu çıkıyor hep map sensorunu de temizlettirdim ama rolanti valfiyle yakıt geri dönüş valfine baktirmadim