Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Motor Soğukken Tekleme Oluyor, Isınınca Düzeliyor

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
746 Görüntüleme
(@simurg44)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Selamun aleyküm kolay gelsin. 2008 model 1.3 motor benzin/lpg li mitsubishi colt aracımda yaklaşık 3 aydır olan sabahları geç çalışma, Motor soğukken teklem, rölantide dalgalanma ve motoru biraz sıkıştırınca hem benzin hem lpg de özellikle lpg de tekleme sorunu oluyor. LPG servisine gittim birkaç motor ustasına gösterdim ancak somut bir sonuç elde edemedim. Aracımın boğaz kelebeğini temizlettim. 3. bobin arızası vermişti değiştirdim ancak sorun düzelmedi. Tekleme esnasında arıza lambaları yanıp sönüyor, cihaza bağlayınca arıza kaydı görünmüyor. Motor ısınınca nekadar sıkıştırsamda motoru hiç bir sıkıntı olmuyor her iki yakıt sisteminde de. Canımı sıkmaya başladı artık iyice. Youtube dan regülatör ile ilgili videonuzu izledim şuan onda yoğunlaşmalımıyım. Lütfen bir yol gösterin. 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Evet regilatör aracın özellikle soğukken benzinde çalışmasınıda bozabiliyor. emme manifoltuna gaz dolduruyor bu da bir süre benzinde de teklemesine neden oluyor. Bir ihtimaldir tabi detay kontrol etmeden şundandır demek zor ama motor soğukken benzinde tekleme olup ısınınca sadece lpg'de oluyor ise regilatör de kontrol edilse iyi olacaktır

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@simurg44)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci motor ısınınca ne benzinde ne de lpg de tekleme olmuyor. Çekişte de sıkıntı yok. Sadece soğukken yapıyor.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Tarafından gönderildi: @simurg44
↑

@onlinetamirci motor ısınınca ne benzinde ne de lpg de tekleme olmuyor. Çekişte de sıkıntı yok. Sadece soğukken yapıyor.

gaz kelebek adaptasyon  (temizlik yapıldı yazdığınız için temizlik sonrası adaptasyon öneririz. ayrıca regilatör ve gaz kelebeği sonrasında hava alma var mı kontrol iyi olacaktır

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: