Forum / Soru Cevap
Merhaba kolay gelsin geçen hafta aldığım 2011 model ford fiesta benzin lpg li aracım radyatör su eksiltiyor ustaya götürdüğümde basınç testine soktu contanın yanmadığını söyledi, radyatör kapağı aşınmış dedi ve onu değiştirdi ilk 2 gün problem yoktu bu gün tekrardan su eksiltmiş ve araç yolda hararet yaptı 5 dk o şekilde kullanmak zorunda kaldım. araç ilk hararet yaptığında conta yakmış olma ihtimali varmı ve bu durum başına gelen varmı neler yapılabilir, su olarak sadece musluk suyu koydum antifiriz eklemelimiyim arac suyunu sürekli maksimum seviyeye almama rağmen minimum seviyenin altına iniyor
Merhabalar, öncelikle bir kez hararette dahi conta hasar görebilir onun bir kesinliği olmaz. Ama su eksiltme konusuna gelecek olur isek basınçlı bir test yapılması ve conta testininde yenilenmesini tavsiye ederim. Su eksiltme o hararet durumundan sonra mı başladı önce de var mıydı?
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Merhaba kolay gelsin geçen hafta aldığım 2011 model ford fiesta benzin lpg li aracım radyatör su eksiltiyor ustaya götürdüğümde basınç testine soktu contanın yanmadığını söyledi, radyatör kapağı aşınmış dedi ve onu değiştirdi ilk 2 gün problem yoktu bu gün tekrardan su eksiltmiş ve araç yolda hararet yaptı 5 dk o şekilde kullanmak zorunda kaldım. araç ilk hararet yaptığında conta yakmış olma ihtimali varmı ve bu durum başına gelen varmı neler yapılabilir, su olarak sadece musluk suyu koydum antifiriz eklemelimiyim arac suyunu sürekli maksimum seviyeye almama rağmen minimum seviyenin altına iniyor
Ustam arabayı geçen hafta ptesi günü aldım ilk 2 gün problem yoktu suyuna da bakma ihtiyacı duymadım daha sonra ailemi hastaneye götürdüm dönüşte araba hararet yaptı 5dk kadar o şekilde kullanmak zorunda kaldım aracı evime geldiğimde su seviyesi bitmek üzereydi su ekledim ama arabayı 10 dk bile sürsem su eksiltiyordu ve altta yağ su karışımı şeklinde sıvı vardı usta aracı basınç testine soktu ama contanın yanmadığını söyledi bana sadece kapağını değiştirdi o şekilde yine 1-2 gün su kaçırmadı altındada ıslaklık yoktu şimdi tekrardan aynı problem olmaya başladı su hemen bitiyor bunun bir çözümü yok mu arabayı yeni aldım 1 hafta olmadan masraf çıkardı
Anlattıklarınızın 3 olası ihtimali var. ya bloka yada kapak çatlaktır. Ya conta yanıktır, ya da bir yerden kaçak vardır. Kaçak testi basınçla yapıldı diyorsunuz o zaman akla diğer ikisi geliyor. Kalorifer peteği dahil su kaçağı olabilecek yerleri tek tek konttrol ettirin. hala kaçak yoksa suda yağ yağda su var mıi motor yağında köpüklenme var mı bir baktırın. İlla ki sorun tespit edilir bu 3 noktadan birinde sorun yaşıyorsunuz muhtemelen
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci yeniden bir ustaya götürdüm 25bin tl masraf çıkardı ustam normal mi sizce üst silindir kapak contası çatlaksa bi 7-8 bin daha çıkar dedi motor reftetiye yaptıracağım dedi aracın km'si 119bin de normal mi sizce bu
masraftan ziyade ne yapılacak komple motor yapacağız mı dediler
Evet ustam komple motor yapacağız silindir kapak contasında çatlak vardır muhtemelen dedi onu orda anlayacağız ondada çatlak varsa bir 7-8 bin daha masraf çıkacağını söylediler
verilen fiyat piyasada normal fiyatlar komple motor yaptırmak o meblağlar tutuyor hatta geçiyor, kapak çatlak çıkarsa muhtemelen yenisi yada çıkması alınacak o yüzden +7 bin hesaplamıştır ustanız