Forum / Soru Cevap
Merhabalar Ben Gökhan Erdoğan. Araç 99 model ford fiesta 1.25 zetec motor 2 airbag va abs olan modeli abi. Aracın hararet göstergeai genelde en düşük seviyede hatta n nin solundaki çubuğun alt dolaylarında iken dün sıcak hava, üç dört kişi yüklü olduğundan sürekli dur kalk yaptığımdan dolayı muhtemelen hararet göstergesi nlrmal yazısının ortasında bulunan m harfine kadar yaklaştı. Gideceğim yere varmadan yükseldiğini anladığımda lpgden benzine aldım yola devam ettim. Eve geldiğimde araç su kaynattı. Kapağı açtığımda içerisindeki su boşaldı ve eklediiim suyu da boşalttı. Bugün sabah işe giderken halihazırda daha önce de mevcut bulunan düşük devirde tekleme ve düşük devirde gaza bastığımda vuruntu sesi ile beraber 2 marşa çalıştı ve işe gittim. İşten çıkışta yağmurdan dolayı olduğunu varsayarak çalıştıramadım. Dagha sonra buji kablolarını söktüm temizledim biraz fazla marşa basarak aracı çalıştırdık. Eve gelirken vuruntu arttı. Abi sorumu şöyle toparlayayım Neden tekler, vuruntu yapar, vitesten boşa atınca stop eder, silkeleme yapar, hararet yaptı conta yaktı ama gösterge normal mi değil,
Hararet sonrası bu sorunlar başladı ise öncelikle bir conta testi öneririm. piyasadan 40-50 liraya temin edebileceğiniz conta test kitleri var. onlarla bir test yapın, saydığınız tüm sorunlara kapak contası neden olabilir. harareti de hesaba kaatarsak conta olması daha muhtemel duruyor. conta testi nedir nasıl yapılır detaylı bir videoda açıkladık aşağıda bırakıyorum. conta testinin ürünün satış linkini de bırakaıyorum birde conta yanık mı anlayabilmeniz için kontrol videosu da bırakıyorum bu videolaara bir göz aatın
- Conta testi Ütünün : PTT Awm Conta Test Kiti 59 TL
- Conta Testi Nasıl Uygulanır Videomuz : https://www.youtube.com/watch?v=PJx3tzxSrtA
- Conta Yanık Mı Nasıl Anlarız Videomuz : https://www.youtube.com/watch?v=-kJ6g4ReJvU
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
abi su kaynatmadan önce tekleme, silkeleme, vuruntu sorunu vardı.
Abi km aşırı yüksek gösteriyor
yine de haraaret sonrası conta testi faydalı olur. Tekleme silkeleme stop etme sorunları için öncelikle ateşleme sistemi, ve gaz kelebeği rölanti valfi gibi paaarçaların kontrolünü öneririm
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Selamıaleyküm abi ben aynı aracın motorunu içine mazot doldurduğum spreyle temizledim. Temizlerken radyatörün yanında bulunan hortum gibi malzemenin üstten çıkmış olduğunu fark ettim. Bu malzeme ne olabilir abi?
Motoru mazotla temizledikten hemen sonra çalıştırdım. Aracımın motorun bitişiğindeki demirli yerden buhar çıktı. Neden olabilir abi?
Radyatörün yanındaki siyah parçanın çıkmasından dolayı mı acaba fan, devirdaim, termik vs soğutma elemanları görevini yerine getirmiyor.
Aracın altında bulunan kartel ve bişiğindeki şanzıman aşırı derecede yağ artık zift gibi kömürlenmiş durumdaydı abi. Sebebi ne olabilir.
Şimdiye kadar vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı çok teşekkür ederim.
Sanayiye götürdüğümde sanırım eski araba olduğunu düşündüklernden dolayı kimse ilgilenmiyor.
Fotolarını çekin o kısımların buraya atın ki nereler bir görelim. ona göre cevap yazalım. fotoların linkini eklerken boşluklu ekleyin yoksa eklenmez mesela söyle : https ://onlinetamirci. net/community/motor-mekanik/s