Forum / Soru Cevap
Hocam merhaba.
Aracım 1.6 16v opel astra f. Aracım 5. Vites hariç tüm viteslerde kesiciye giriyor. Ama 5. Viteste 5bin devirde takılıyor ve 160ı geçmiyor. Triger sente yaptırdım egsoza baktırdım oksijen sensörü ısı sensörü eksantrik konum sensörü değiştirdim. Buji sağlam bobin sağlam. Enjektör subap ve debriyaj baskı balata bakmadım. Neden olabilir. Arıza lambası da yakmıyor. Atik değil ani hızlanması yok
öncelikle, piyasada 5 de kesiciye düşecek araç yok, motoru full modifiyeli beslemeli olmadığı sürece her araç özllikle 150 den sonra hızlanmada zorlanır.
burada sorun diyebileceğim tek şey aracın 160'ı geçmemesi. o araçlar bşiraz daha üstüne rahat çıkabilecek durumda.
ilk katalizöre baktırın derdim ama zaten baktırmışsınız.
bakılmayanların arasında enjektör olmaz. enjektör olsa her viteste yapar.
subap olmaz olsa her viteste yapar
baskı balata olabilir. sıyırma yapıyor olabilir. ama o zaman da dvir yükselir araç hızlanmaz. ama sizin örnekde devirde yükselmiyor.
öncelikle tavsiyem bir ecu reset,
sorun devam ederse yazılım atılabilir
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
- @onlinetamirci ustam öncelikle cevabın için teşekkürler.. Aracım 5000 devir dedim ama 4500 devirde.
- Olarak beyine yazılım attırdım. Aşırı fazla yakmaya başladı ve sorun devam etti. Aracım alt viteslerde güçlendi ama yine 5. Vites 4500dev. 160ta kalıyor. 0-100 fabrika verisi 12 sn gibi benim aracım 16-17 sn.nelere bakalım başka
- Sitenizde cevap verdiğinizde mail gelmiyor o işi hallederseniz çok güzel olur. Teşekkürler.