Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Ford Focus Gaz Yemiyor, Hızlanmıyor

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
880 Görüntüleme
 ac27
(@ac27)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Merhaba ustam kolay gelsin. 2012 model 1.0 ecoboost sedan focus aracım var. 100 km lik bir yola gittim, Ford Focus Gaz Yemiyor, daha önce böyle bir problemim yoktu ilk defa oldu. 5. Viteste 100 km hız ile giderken bir anda aracım gaz yememeye başladı, gaz pedalına basıyorum araç devirlenip 6. Vitese takmak istiyorum ancak hiçbir şekilde aracın devri yükselmedi dolayısıyla araç da hızlanmadı, güçten bayağı düştü. Toplam 1 dakika filan sürdü daha sonra normale döndü aracında devri artmaya hızlanmaya başladı. Yol boyunca 2 kez yaşadım 1’er dakika sürdü. Aracımın suyunda yağında herhangi bir sıkıntı yok, arıza lambası yakmadı, hararet yapmadı. Sorun nedir acaba ustam. Biraz araştırdım ateşleme ile alakalı sanırsam, yorumunuz nedir.

Daha önce oksijen sensörü arızası vermişti aracım, motor ustası arıza kodunu silip tekrar çıkarsa ölçüm yaptırman lazım demişti, önemli değil demişti. Acaba oksijen sensörü ile alakalı mıdır, oksijen sensörü motor performansına etki ediyor mu. Şimdiden teşekkürler 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar, ford focus gaz yememe sorunu yaşadığınızda patırdama var mıydı, sanki araç 3 silindire düşmüş gibi dengesizlik, hararet ne durumdaydı. tam olarak şundandır demek için şartları tamamen bilmemiz gerekir. Hatırladığınız kadarı ile daha detaylı o anda raç tepkilerini de yazarsanız daha net cevap yazabilirim. Fakat genel olarak cevaplamak gerekir ise Ford Focus Gaz Yemiyor ise ateşleme, subaplar yani üst kapak, enjektörlerin birinde anlık bir sorun, bu duruma neden olabilir. Oksijen sensörü genelde bu tip soruna neden olmaz genel bir performans kaybına yol açabilir ama anlık şiddetli şekilde belirti genelde beklemeyiz. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: