Forum / Soru Cevap
Merhabalar 1.6ies 98 model honda civic aracımda yokuşta baya bi bayılma var ayrıca rampada araç bayılmasın diye gaza basınca çekmiyor ve hararet yükseliyor.Tekrar rampa aşşağı inerken aynı şekilde hararet normale iniyor.Düz yoldada gaza bastığımda geç tepkime ve yakıtta artış var problemin kaynağı nedir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ☺️
Merhabalar Eren Bey, Bu gibi durumlarda en sık yaşanan sorunlar şöyle, egzoz siteminde sorun olabilir (susturucu içi dağılır ve tıkar yada katalizör tıkalı olabilir) bu durum çekişi baya düşürür. Harici olarak motor kısmında ise triger sente sorunları emme zamanlamasını ve egzoz zamanlamasını boacağı için çekiş düşüklüğüne neden olur.
Bu iki noktaya baktırmanızı tavsiye ederim.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci eğer problem katalizörden kaynaklı ise katalizörü iptal ettirsem herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım
Araç egzoz muayenesinden geçmeyecektir. birde arıza lambası yanacaktır ama motora Harici bir sorun yaratmaz aksine kat iptali aracı rahatlatır yakıtı düşürür ısıyı ve harareti düşürür vs vs
ama tabi birde işin çevre boyutu var zararlı gazları doğaya salıyor olacaksınız
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Anladım hocam teşekkür ederim
sente ayarını kendi imkanlarımla yapabilir miyim veya maliyeti ortalama neolur aynı şekilde katalizör iptalinde maliyet ne olur cevapların için teşekkürler
sente ayarı basit bir işlem değil, onu ustaya yaptırmanız lazım. kat iptalini kendiniz de yapabilirsiniz ama alttan çalışmanız lazım kriko ile zor olur. sente ayarını yaptırırken ustaya yaptırın. ama dediğim gibi kat iptali kararınızı yeniden gözden geçirin. doğaya zararı var. katalizör temizlik yapan firmalar var bu alternatifi düşünün
@onlinetamirci merhaba aracı ustaya götürdüm aracın katalizör iptal edilmiş zaten.Bu güç düşüklüğü ve geç tepkime verme sorununa hâlâ bi çözüm bulamadım
@onlinetamirci merhaba aracı ustaya götürdüm aracın katalizör iptal edilmiş zaten.Bu güç düşüklüğü ve geç tepkime verme sorununa hâlâ bi çözüm bulamadım
sente ayarına baktırdınız mı
Sente ayarı bozuksa eğer araç mutlaka rölantide motor arada sartıntılı çalışır diye biliyorum ustamızın youtube kanalınında bununla alakalı video vardı ordan bilgi edinebilirsin senteyle alakalı