Forum / Soru Cevap

Araçta Çekiş Düşükl...

Bildirimler
Hepsini temizle

Araçta Çekiş Düşüklüğü Neden Olur? Rampada Bayılma Sorunu

9 Gönderi
3 Kullanıcılar
1 Reactions
346 Görüntüleme
(@erensomay464)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 4
Konuyu Başlatan  

Merhabalar  1.6ies 98 model honda civic aracımda yokuşta baya bi bayılma var ayrıca rampada araç bayılmasın diye gaza basınca çekmiyor ve hararet yükseliyor.Tekrar rampa aşşağı inerken aynı şekilde hararet  normale iniyor.Düz yoldada gaza bastığımda geç tepkime ve yakıtta artış var problemin kaynağı nedir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ☺️

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Eren Bey, Bu gibi durumlarda en sık yaşanan sorunlar şöyle, egzoz siteminde sorun olabilir (susturucu içi dağılır ve tıkar yada katalizör tıkalı olabilir) bu durum çekişi baya düşürür. Harici olarak motor kısmında ise triger sente sorunları emme zamanlamasını ve egzoz zamanlamasını boacağı için çekiş düşüklüğüne neden olur. 

Bu iki noktaya baktırmanızı tavsiye ederim.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@erensomay464)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci eğer problem katalizörden kaynaklı ise katalizörü iptal ettirsem herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Araç egzoz muayenesinden geçmeyecektir. birde arıza lambası yanacaktır ama motora Harici bir sorun yaratmaz aksine kat iptali aracı rahatlatır yakıtı düşürür ısıyı ve harareti düşürür vs vs

ama tabi birde işin çevre boyutu var zararlı gazları doğaya salıyor olacaksınız

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@erensomay464)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Anladım hocam teşekkür ederim

sente ayarını kendi imkanlarımla yapabilir miyim veya maliyeti ortalama neolur aynı şekilde katalizör iptalinde maliyet ne olur  cevapların için teşekkürler

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

sente ayarı basit bir işlem değil, onu ustaya yaptırmanız lazım. kat iptalini kendiniz de yapabilirsiniz ama alttan çalışmanız lazım kriko ile zor olur. sente ayarını yaptırırken ustaya yaptırın. ama dediğim gibi kat iptali kararınızı yeniden gözden geçirin. doğaya zararı var. katalizör temizlik yapan firmalar var bu alternatifi düşünün

Cevap VerAlıntı
(@erensomay464)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci merhaba aracı ustaya götürdüm aracın katalizör iptal edilmiş zaten.Bu güç düşüklüğü ve geç tepkime verme sorununa hâlâ bi çözüm bulamadım

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Gönderen: @erensomay464

@onlinetamirci merhaba aracı ustaya götürdüm aracın katalizör iptal edilmiş zaten.Bu güç düşüklüğü ve geç tepkime verme sorununa hâlâ bi çözüm bulamadım

sente ayarına baktırdınız mı

Cevap VerAlıntı
(@kadrikoc)
Daimi Üye
Gönderi: 11

Sente ayarı bozuksa eğer araç mutlaka rölantide motor arada sartıntılı çalışır diye biliyorum ustamızın youtube kanalınında bununla alakalı video vardı ordan bilgi edinebilirsin senteyle alakalı 

Cevap VerAlıntı
Paylaş: