Forum / Soru Cevap
Öncelikle herkese selamlar. Kısa bir süre önce Audi a4 TDI 2011 model bir araç satın aldım. İlk günlerde farketmedim fakat aracı kullandıkça fark ettim ki direksiyon normal olmayan bir şekilde ağır. Herhangi bir arıza lambası yanmıyor. Direksiyon hareketlerinde bir ses duymuyorum.
Dikkatimi çeken iki şey var birisi aracı ilk çalıştırdığımda direksiyon bir tık daha hafif fakat bir süre kullanıp park etmek için durduğumda ise ekstra ağır. İkinci şey ise direksiyon dönüşlerde kendini kademeli olarak topluyor ve tam düz vaziyete geçmesi için elimle destek vermem gerekiyor.
Sizce arıza nerededir? Aracın orjinalinde jantlar 16 inç ama bende 17 inç takılı. Bazı kişiler 17 lik jant ve kışlık lastikten olabileceğini söylediler fakat hiç mantıklı gelmedi.
Merhabalar. Direksiyon toplamama yada tam toplamama sorunları jant ebatı ve taban değişikliklerinde sık olur. Bunun detaylı videosu da vardı aşağıda link bırakıyım ona bir göz atın. o çok sorun sayılmaz.
Direksiyona gelecek olur isek bu tip durumlarda ilk olarak direksiyon hidrolik yağı seviye kontrolü, seviye tam ise gerekirse yağ değişimi. (bazen atf2 tam otomatik şanzıman yağı yerine düz atf'ler koyulabiliyor o da ağırlığa neden olabiliyor) sizin araçta otomatik şanzıman yağı kullanılıyor diye hatılıyorum ama kitapçığınızı bir kontrol edin.
hem direksiyon yağı değişimi zaten periyodik bakım dahilinde. düzelmez ise ondan sonra arıza aramak daha mantıklı olacaktır
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.