Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba Kalorifer Bir Taraf Soğuk Üflüyor

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
183 Görüntüleme
(@mutluozan)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Sayın Ustam kolay gelsin. Benim bir sorum olacak. Arabam mondeo 1.5 ecobost. Kışın arabamın kaloriferi ısıtmıyordu cihaza bağlattık açılmadı. Kalorifer peteğini değiştirdik. Arabam çok iyi ısıttı. Yazın kaloriferi deneyeyim dedim sol 2 taraf ve arkası çok iyi ısıtıyor sağ ön iki taraf buz gibi. Makineye bağlattım. Açıldı çok sıcak üfledi. 2 gün sonra baktım yine aynı sorun ön sağ 2 taraf buz gibi. Diğer petekler çok sıcak. Petek’te yeni 1 sene bile olmadı. Nedeni neden kaynaklanıyor olabilir. Teşekkür ederim tekrardan.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Ozan Bey, Aracınızda iklimlendirme özellikli çift yönlü klima var, klimanın peteğinden ve kalorifer peteğinden geçen hava çift yönlü olarak araca dağıtılıyor. Bu yönlendirmeyi sağlayan motorlu klapelerde sorun olabilir. aracı bilgisayara bağladık düzeldi demenizden yola çıkarak komutu tuşlardan direkt algılamıyor olabilir. OBD cihazı ile bir arıza teşhisi çalıştırıp ona göre teşhis yapılabilir, Araba kalorifer bir taraf soğuk üflüyor (sağ taraf) ise o kısmın klape motoru düğme tesisatında sorun olabilir. Araç kaç model garanti devam ediyor mu

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@mutluozan)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Aracım 2015 model digital klima. Garantisi devam etmiyor. Ne yapmam gerekli bu konuda. Tekrardan teşekkür ederim. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Bir OBD cihazı ile bağlanıp klima arıza teşhisi yapılabilir. Ama orjinal yazılım OBD olursa komut almayan kısmı gösterecektir.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: