Forum / Soru Cevap
Merhabalar,
Aracım 26 bin Km'de bakımları düzenli yapılmış dizel yarı otomatik bir araç. Aracın alt takımında yolda gidişinde hızlanmasında sürat almasında vs herhangi bir sorun yok. Sadece 1. viteste iken ya da 2.viteste iken alt devirde kalkış yaparken motor çok sallanıyor içerde ön göğüste dahi bu sallantıyı hissediyoruz. Takırtı veya vuruntu gibi değil tam anlamıyla bir sallantı ve sarsıntı oluyor ama kısa süreli oluyor araç devir alınca normale dönüyor. Diğer üst viteslerde hiç bir sorun olmuyor vites geçişlerinde de sorun yok hızlanması da normal atikliğinden de birşey kaybetmedi araç. Akaryakıtı da sürekli tek bir yerden opetten alıyorum. Enjeksiyonlarında bir problem olabilir mi diye üç depoda bir würth enjektör veya yakıt sistemi temizleyici de atıyorum depoma. Araçta Sadece bu durum var ve aracı kullanırken tatsız oluyor yeni bir araç sayılır dyno testlerde motor yüzde yüz çıkmıştı herhangi bir güç kaybı da yok. Araçta yanan bir arıza ışığı da yok hafızasında silinen arıza kayıtları da bulunmuyor lastik basınç lambası dışında o da zaten lastikleri değiştirince oldu. Sizin youtube videolarınızdan anladığım kadarı ile bu durum motor takozları yada şanzuman takozlarından da kaynaklı olabilir. Şanzuman arızası gibi durmuyor çnki çekişlerde gaz yemede ivmelenmesinde hiç bir sorunumuz yok. Değerli yardım ve yönlendirmelerinizi rica ederim. Saygılar.
malesef dacia'lardaki otomatik şanzıman vites geçişleri hissedilir değil neredeyse manuel vites gibidir. vites değiştirirken araç nerdeyse yığılır. Ondan bahsediyorsanız bu normal diyebilirim.
ayrıca 3 depoda bir sık aracınız daha düşük km biraz daha süreyi açabilirsiniz yakıt katkısı olarak
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci yok hocam ondan bahsetmiyorum vites geçişlerinde yığılma tekleme vb bir sorunumuz yok çok şükür tabiki tam otomatik veya daha kaliteli vites gruplarındaki gibi olmuyor ama bu bahsettiğim durumu ondan yaşamıyorum ona eminim. Bu bahsettiğim şey 1.vites veya 2.vitesteyken motor devri alt devirdeyse araç kalkış halindeyken çok çok kısa süreliğine araç kalkana gaz pedalına biraz daha tam basana kadar motor paldır küldür sallantı yapıyor içerde aracın ön göğsünde hissiyoruz bu sallantıyı.araç kalkıp ivmelenince hiç skıntı yok. Sadece 1.vites alt devirde kalkış esnasında yapabiliyor. Hani arabayı 4. veya 5. Vitesle kaldırmaya çalışırsın da araba zorlanır ya o tarz bir şey.
@onlinetamirci yok hocam ondan bahsetmiyorum vites geçişlerinde yığılma tekleme vb bir sorunumuz yok çok şükür tabiki tam otomatik veya daha kaliteli vites gruplarındaki gibi olmuyor ama bu bahsettiğim durumu ondan yaşamıyorum ona eminim. Bu bahsettiğim şey 1.vites veya 2.vitesteyken motor devri alt devirdeyse araç kalkış halindeyken çok çok kısa süreliğine araç kalkana gaz pedalına biraz daha tam basana kadar motor paldır küldür sallantı yapıyor içerde aracın ön göğsünde hissiyoruz bu sallantıyı.araç kalkıp ivmelenince hiç skıntı yok. Sadece 1.vites alt devirde kalkış esnasında yapabiliyor. Hani arabayı 4. veya 5. Vitesle kaldırmaya çalışırsın da araba zorlanır ya o tarz bir şey.
o zaman önce motorun stabilitesini bozan bir durum var mı sensör verileri obd cihazı ile bir kontrol edilirse çok iyi olur. bazı durumda da baskı balata (normal otomatiklerde baskı olmaz ama sizin araçta baskı var) titreme sorununa neden olabilir
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.