Forum / Soru Cevap
Merhaba. 57bin kmde Opel astra k 1.6 dizel manuel bi aracım var. Debriyaj genelde dipte kavrıyor. Trafikte dur kalk yaptığım zaman bazende takılma yapıyor. Pedalı pompalayinca düzeliyor. Bir süre sonra yine takılma yapıyor. Bazen de hic sorun yasamadan kullanıyorum. İlk sorduğum usta komple debriyaj (alt ust merkez balata volant) degismeli dedi 13bin masraf çıkarttı. Bir kac yere daha danışayım dedim. Sadece üst merkez diyen oldu sadece alt merkez diyen oldu alt üst degismeli diyen oldu. İşin içinden cikamadim servise gittim abs beyni hortumlar alt ust merkez falan 35 bin tl gibi bi rakam çıkardı. Sonuç alayım derken hepten kafam karıştı. Bu konu hakkinda bilginiz varsa bana öneriniz ne olur. Araçta da hiç hidrolik kaçağı gözükmüyor ne aracın altında ne şanzımanda nede pedalın olduğu yerde.
Merhabalar Mumin Bey
Bu gibi durumlarda değişimden ziyade ilk olarak merkezlerde (alt ve üst merkez) hava alma işlemi yaparız. İşlem sonrasında sorun düzelmez ise merkezlerde kaçak var mı, iki merkez arasındaki rekorlarda kaçak var mı ona bakarız. Kaçak varsa tamir takımları mevcut değişmeden bile halledilebilir.
Hangi ildesiniz efendim. Ankara'da iseniz çözeriz. Ankara dışında iseniz tanıdık olajn bir il ise yönlendirme yapalım.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Orada tanıdık yok ama *** servis var maslakta, garantili faturalı işe yaparlar bir arayıp görüşün. Orda yedek parçada ** bey vardı. Hasar'da *** Bey vardı hala duruyorlarsa. en son 1 sene önce görüşmüştüm. servis müdürüde beni tanır ama ismini unuttum.
Ankara ** Auto'dan *** yönlendirdi deyin. yardımcı olacaklardır.
(referanslar kaldırılmıştır)
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Astra h ve j kasalarda debriyaj alt merkeze giden basınç hattı üzerinde çek valf var , genellikle şehir içi kullanıma bağlı olarak çabuk aşındığı zaman pedalda düşme ve ayırmama sorunları yaratıyor. K kasa henüz elime gelmedi ama ilk orayı kontrol ettirin.
Kocaeli