Forum / Soru Cevap
Merhabalar ustam aracım ford connect 2005 model aracımla ilgili bazı sorularım var
- 1:ben gene otopark dar olduğu için direksiyonu tam kırmam gerekiyor sonuna normal hızda dayıyorum hafif bir ses çıkıyor uzun süre tam tutmuyorum zararı varmıdır Direksiyonu tam kırınca gelen ses arızadan mıdır ?
- 2.viteste debriyaja basmadan frene basılıp araba durduruldu arabayı başkası kullanıyordu ben araba durana kadar motorun kapandığını bile anlamadım içerde bir titreme sarsıntı olmadı bunun motor şanzıman v.s zararı varmıdır ? 2-ben dar yerlerde yarım debriyaj yaparken kalkarken gaz vermiyorum araç sizde bilirsiniz 1800 turbo dizel motor ama araba tam kalkarken ufak titreme oluyor zararı varmıdır hafif gaz vermek mi lazım
- 3-6-7 kere düz yolda 1.viteste debriyajı yavaş ama erken çekilmesinden (şöfor hatası) dolayı stop etti ama arabada sarsıntı vuruntu titreme olmadı sanki kontaktan normal kapanmış gib sadece motor durdu bir kerede
- 4-araçta ben bazen sadece düz yollarda 1. viteste debriyaj tamamen çekili rölantide gidiyorum böyle bir zorlanma hissi yok yakıt pompasını zarar verirmi araç 1800 turbo dizel?
Ustam bide araç 5-6 aya bir nadirende olsa araç geri ve 1. vitese düzgünce takılıyor ama debriyajdan çekerken cart edip araba gitmiyor sonra hemen debiryaja basıp boşa alıp tekrar vitese alıyoruz bunun sebebi nedir ?
diğer sorularımda ben aracı 1 kere kazayla geri viteste el freni çekik hiç bir pedala basmadan marşına bastım 1 saniye kadar çok az marş döndü ama ben anahtarı bastırmama rağmen marş kesildi normalde araba boştayken çalıştıktan sonra anahtarı basılı tutsakta marş kesiliyro koruma gibi birşeymi var marş motoru zarar görmüşmüdür yoksa araba korumuşmudur bide vites boşta debriyaja basmadan çalıştırmak marş motorunu zorlarmı ?
Merhabalar, öncelikle tam kırmada basınç son seviyede olduğunda ses sorunu normaldir. çevirirken sorun yoksa arıza değildir. Direksiyonu tam kırınca gelen ses sorunu hemen hemen çoğu araçta mevcuttur. 1 viteste gaza basmdan gitme durumu da hayet normal sorun yapmayacak bir durum. böyle kullanıma devam edebilirsiniz hiöbir zararı yok, hatta sıkışık trafikte gayet kullanışlıdır. diğer iki soruya gelecek olur isek frene basarken debriyaja basmadığımızda ani firende tekerlerde kitlenir bu da aracı stop ettirir. zararlıdır ama ani bir hasara neden olmaz, sürekli tekrarlanması dişlilere ve ayna mahrutiye zarar verir ama 1-2 kez oldu diye sorun olacağını sanmam,
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.