Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Ford Ranger 2.5 Hangi Yağ Kullanılır, Kaç Numara Motor Yağı

5 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
447 Görüntüleme
(@kaanbolukbas)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

390 bin kilometrede yağ eksiltme yağ yakma yok ufak tefek terletmeler var 15w40 kullanıyorum fabrika verisi 5w30 veya 10w40 bağzı ustalar 20w50 koy bağzısı 10w30 koy bir diğeride 15w40 koy diyor 100 bin km önce hararet probleminden dolayi motor yapılmış. 50 bin km dir ben biniyorum hep helix 15w40 koydum. Dediğim gibi 10 binde değişim yapıyorum hiç ekleme yapmıyorum eksiltme yok denecek kadar az Ford Ranger 2.5 Hangi Yağ Kullanılır, kaç numara yağ kullanmalıyım teşekkürler.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar, bizlert motor yağını, km arttıkça aşınmalar arttıkça kalınlaştırırız ki motorda ses olmasın eksiltme olmasın vs, ama zaten hiç eksiltmer yoksa, hiç duman atma yoksa ki zaten yok yazmışsınız. o zaman 10w40 yada tam sentetik olsun derseniz 10w50 deneyebilirsiniz. 15w yağ soğuk bölğelerde kışın zorluk çıkarabilir ama güney bölğelerinde iseniz çok sorun olmaz gerçi. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@kaanbolukbas)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Çoğunlukla Doğu Karadeniz ve iç anadoludayım 10w30 kullansam olurmu peki

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Tarafından gönderildi: @kaanbolukbas
↑

Çoğunlukla Doğu Karadeniz ve iç anadoludayım 10w30 kullansam olurmu peki

motora da bakmadan birşey denmez normalde ama 10 40 daha ideal gibi

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@kaanbolukbas)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Teşekkürler zaten kitapçığında da 5w30 bulamaz iseniz ACEA A3/B3 veya ACEA A1/B1 teknik özelliklerini karşılayan10w40 yağ kullanabilirsiniz diyor

Cevap VerAlıntı
Paylaş: