Forum / Soru Cevap
Aracın Renault symbol benzin LPG 2011 model araçta yolda giderken silkeleme Renault Seymbol Rölanti Dalgalanması oluyor ve stop ediyordu servisle veya ustalarla görüştüğümde buji buji kablosu ateşleme bobini değişmesi lazım dediler orijinalleri ile değiştirdim sorun çözülmedi daha sonra başka ustaya servis ayarında bir ustaya götürdüm o da gaz kelebeği rölanti motoru ondan olabilir dedi onun için de komple alınması lazım sadece rölanti motoru olmuyor düzen tutmuyor dediler komple aldım değiştirdim şimdiki sorun nispeten önceki sorunlar yok oldu fakat şu an araç çalışırken rölanti Bir aşağı bir yukarı hafif inme çıkma yapıyor çalışmasını da bir sıkıntı yok klimayı açınca veya fanı veya camları farı açınca kapatınca rölanti iyice düşüyor geri normale geliyor bu durumda şarj dinamosu dediler ustalar 4 tane elektrik ustasına göstermeme rağmen hepsi de şarj dinamosu sağlam çalışıyor istenen değerleri veriyor araba çalışırken dediler bu arada normal ustalar ölcunce akü 14 değerini gösteriyor inme çıkma hiçbir şey yok ama odb cihazını taktığında orada güç bazen 13'e bazen 12.30'a inip çıkabiliyor bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir
Şimdi Renault Seymbol Rölanti Dalgalanması sorununda bende gaz kelebeği ve sonrasında emme manifoltuna kadar olan kısmı kontrol ederdim açıkcası. kelebek yeni komple set değişti ise adaptasyon yapılması faydalı olur. kelebek sonrasında özellikle emme manifolt contası, enjektör diplerindeki contalar vs bu kısımlardan hava alırsa da rölanti dengesizleşir ve rölaanti dalgalnması oluşur. bu kısımlardan hava kaçağı var mı kontrol edilmesini tavsiye ederim.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci teşekkürler ilginiz e alakaniza
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci bir sorum daha olacak sibop ayarı uzun zamandan beri olmadı bu ayardanda olabilir mi kafama takılan
sizin araçta hidrolik iticiler var ayar gerektirmeyen muhtemelen. yani subap ayarı yapılmıyor. sente ayarı yapılıyor sadece o da kolay kolay bozulmaz