Forum / Soru Cevap
Merhaba, benzinlikten benzin aldım aldıktan 5 metre gidince araç öksürür gibi devir inmeye çıkmaya başladı birde indim şarıl şarıl benzin akıtıyor motor kısmından daha sonra ustayı aradım benzin deposunun ordan roleyi sök dedi ve gazda çalıştırıp getir dedi yaptım ve gittim daha sonra tamir etti . gece de yolda giderken araç gazdayken benzine aldım evin önünde tekrar aynısını yaptı sorun nedir ?
Merhabalar, Benzin hortumu patlaması durumu genelde dış etken yoksa kendi kendine yıpranmadan patlamayı eski model araçlarda görebiliyoruz. Sizin aracınızın marka modeli nedir bilmediğim için eski modelse sistem yıpranıyor eskiyor ve basınca dayanamıyabiliyor. Benzin pompaları ortalama 2,5 bar gibi bir basınçla çalışır. araçtan araca 4 bar basınç veren araçlarda var. Bu basınca dayanamayarak benzin hortumu çatlaması olabiliyor yada bağlantı yerlerinden (mesela benzin filtresi) çıkması durumu olabiliyor, kelepçeler vs iyi sıkılmadı yada sağlam değilse. Ama yeni model bir araç ise araç alt vurması yada hortumun yerinden çıkarak başka yerlere teması ile aşınması gibi nedenler olur genelde
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Hocam bir konu açtım lakin yayınlanıp yayınlanmadığını göremedim,beceremedim sanırım.Benim aracımda lpg enjektör arızası meydana geldi 2005 fabia 1.4 16Valf.Albien sanırım sıfır enjektör takıldı bugün.Lakin enjektörleri değiştirdikten sonra 1 ile 2 saat arası hafif bir plastik yanığı gibi bir koku geldi şuan kesildi sanırım bu normal bir durummu acaba ?.Taktırdığım yere sordum enjektör yeni olduğu için ısındımı yapabilir cevabı aldım sizlerede bir danışmak istedim.Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden 🙏.