Forum / Soru Cevap

Araç Klimasından Ge...

Bildirimler
Hepsini temizle

Araç Klimasından Gelen Ses ve Duman Sorunu

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
355 Görüntüleme
(@cihanonur09)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Hocam mrb. Pejo 307 1.6 dizel fan hiç birşekilde çalışmıyorken araba hararet yapmasin diye klima yi çalıştırmak istedim ve fan yine çalışmadi. O sira da kompresörün ordan bi metal sürtünme sesi yoğun olarak geldi hemen kapattim klimayi ve duman çıktı sonra bi kaç kez daha denedim aç kapa yaptim ses cikartmaya devam ettiği için biraktim velhasıl fan i tamir ettirdim ve ilk olarak klimayi denedim fan çalışıyor yanliz klima soğutma yapmıyor metal sürtünme sesi de yavaş yavaş kayboldu klima düğmesine bastiktan 10 15 sn kadar serinlik geliyor sonrasi yok fan da durmuş oluyor o sirada. Klimayi kapatiyorum tabiki. Tekrarlamada süreç ayni. Klimaciya götürdüm gaz yok dediler herşey normal dendi gaz bastirdim sonuç ayni klima kompresörü gitmiş dendi. Ve ara ara metal sürtünme sesleri de gelmeye devam ediyor aşırı olmasa da. Klimaci gaz dolum yerini kontrol etti tornavida yardimiyla sistem de yağ var dedi ve kompresör değiştirildiginde tesisat da temizlencek radyatör de değişecek dendi. radyatörün de içine metaller gittiyse yeni kompresörü taksakta sogutma yine olmaz denildi. Maliyette çok yüksek ne yapilmali sizce

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Öncelikle anlattığınza göre tahminim klima kompresör otomatiği kilitlenmiş olabilir. duman da kayış döndürmeye çalışıp klima kompresör rulmanı dönmeyince kayıştan çıkar. sürtünme sesi de buradan gelir. Anlattıklarınıza göre (aracı incelemeden birşey demek güç ama) klima kompresör kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz. 

Radyatör değişmese de olur kaçak vs yok ise değişmesine bence gerek yok, kompresör değişir gaz basılır kaçak kontrolü yapılır yağı çekilp yenisi basılır sorun düzelir gibi anlattıklarınıza bakıacak olur isek

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@cihanonur09)
Yeni Üye
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Şimdi ben çıkma kompresör aldim. Radyatör de değişecek deniyor. Bende gerek yok dedim. Bak dedi sisyemde sürtünme tozlari var dedi klima gazi basılan yerden de siyah yağ geldi. Onu da gösterdi. Kompresör ü takarim ama 2 gün sonra ariza yaparsa karışmam dedi. Kafami karıştırdı.  Radyatörü degistirmek bana mantıklı gelmedi. Birde sistem temizliği yapilmasi lazim diyor. 4 5 tane klimaciya gösterdim hepsi aynini söyledi. Radyatör de kaçak vs de yok. Sistem temizliği şart diyor. 1500 tl isiyor. Ve radyatörü de elimden geldiğince tiner le temizlerim tinerin içinde birakirim 1 gün boyunca dedi.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

O zaman radyatör tamiri temizliği yapan yerler var çok daha ekonomik olacaktır. değişimden ziyade tamir temizlik yapan firmalar var. Autoking . Rs, Ratoss gibi büyük firmalar her ilde var bunların şubesi

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: