Forum / Soru Cevap
Selamün aleyküm aracim 2005 model Citroen c2 1.4 benzin lpgli aracimda Motor Isınınca Tekleme ,rolantide titreme az az tekleme sorunum var sebep olabilecek birçok seyi degistrdim buji bobin oksijen sensörü ısı musuru subap ayari emme manifold oringleri kompresyon testi subap ayari silindir kapak contası boğaz kelebeği map sensörü düzelmedi ayrica adaptasyon ve beyne ana merkezden yeni guncel programda atildi orjinal cihaza bagladgmzda bir veya birkaç silindir veya belirsiz silindir uzerinde yanma teklemeleri tutarlılık die ayrica p1378 arıza kodu goruyoruz internetten baktgmda bu arıza koduna yakıt enjektör kontrol modülü düşük voltaj die açıklama gördüm aracımın sorunu ne olabilir sizce
Aracta lpgdede benzinde de sorun var regülatör diyagram Tamir takimida degisti gaz ayarı falan yapıldı
Yakıt enjektörü olsa lpg'de sorunsuz çalışması lazım. Ama benzin enjektöründeki arıza yakıt zamanlamalarını değiştirebiliyor bu da lpg'de çalışmasına da etki edebiliyor. Bu sebeple önce bir yakıt zamanlamaları nasıl bir kontrol ettirmenizi öneririm. Sonrasında subap ayarı, sente ayarı ve kompresör testi yaptırın. Silindir kapağı ve subapların durumunu da bu şekilde görmüş olursunuz, sorunun kaynağını bulmanızda faydalı olacaktır
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Kompresyon testi yapıldı araca bütün silindirler esit 180 (12 bar) veriyor lpg ayarında benzin milisniyeleri biraz yüksek dedi usta 2 .5 3 --4 civarinda dalgalı değerler görüyorum dedi defalarca enjektör temizleyici yakitt katkısı kullandm
2 farklı ustaya gosterdim sentesi yerinde aracin dendi suan aracima uygun ngk marka iridyum buji sipariş verdim birde o şekil denicem
yakıt zamanlaması da öyle aman aman yüksek görünmüyor. diğer değerlerd kontrol edilmiş iyi. iridyum buji çok etki etmez sorununuza ama genel bir rahatlama sağlıklı ateşleme olur.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Bunların kronik enjektör elektrik tesisatında zamanla içten kırılma oluyor dedi bu yuzden 2 yakitta da sorun oluyor senn arabanda elektriksel bi arıza var dedi ustanim biri
lpg'de enjektör zamanlamasını enjektör kablosu ve bobine bağlanan kablodan alır. Tesisatı bir kontrol ettirin araçlar eskidikçe kablolar kırılıyor sertleşiyor vs