Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Chevrolet Cruze P2096 Arıza Kodu

5 Gönderi
3 Kullanıcılar
1 Reactions
1,586 Görüntüleme
(@recep-yilmaz)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

hocam bende p2096 arıza ışığı söndüremedim gitti.Neden yapar bunu? Oksijen sensör voltaj değerlerine baktım.İkisi de benzinde 0.7 -08 aralığında oynuyor.Değerler normal Fakat lpg ye aldığımda 1.sensör yine 0.7-0.8 lerde, 2.sensör sapıtıyor.0.2 0.3 lere düşüyor.Benzinde kullanınca arıza lamba sönüyordu zaten bu da lpg den kaynaklandığına mı işaret eder? Afr ayarını da yeni yaptırmıştım oysa ki.Yaklaşık 100 bin km den itibaren aracı arıza lambasız kullandım lpg de herhangi bir arıza ışığı ykmıyordu..210 binde şuanlık ama söndürüyorum yine yakıyor.P2096 canımı sıkıyor yolunda gitmeyen bazı şeyler var

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Bu klasik lpg kaynaklı kod diyebiliriz. Zengin fakir karılşım durumlarında yanar. LPG'de benzine göre karışım değerleri farkı p2096 arıza kodu vermesine neden olmakta. Ama benzinle lpg arasında oksijen sensörü voltaj değerleri farklı olacaktır tabi ama genelde hepsi aynı yada yakın olur Sizde ikisi aynı diğer ikisi farklı, bir AFR ayar tekrarı veya kontrolü yaptırmanızı öneririm. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@recep-yilmaz)
Aktif Üye
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

soruma yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Afr ayarı sonrası 150 km civarı arıza ışığı yakmamıştı.Tam sorundan kurtulduk dedik yine yaktı lambayı.2. sensör ile ilgili değişim önerdiler fakat değer ölçümlerinden sensörün düzgün çalıştığını düşünüyorum.Onunla ilgili değil galiba değil mi?

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Rica ederiz. 2. sensör dediğiniz bank 2 katalizör sonrası oksijen sensörü heralde. o sensörlerde ısıtıcı devreler ve voltaj değerleri kontrolü olmadan değişim önermiyorum. malum pahalı parçalar. sonra değişim yapılır sorun devam ederse boşa masraf durumu oluşabiliyor

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@sosyolog_56)
Yeni Üye
Gönderi: 1

@onlinetamirci Merhaba ustam. Bende aracıma LPG yeni taktım ve bu arıza kodunu veriyor. Araçta yol bilgisayarinda ki anlık benzin sarfiyati da çok göstermeye başladı. Şimdi en son obd cihazı ile 1 ve ikinci sıra oksijen sensörü voltaj ve değer ölçümü yaptım. Bu şekilde bir sonuç çıktı. Konum iki olan benzinde de, LPG de de voltaj değeri 0.04 ile 0.12 v arası ve yakıt düzenlemesinde ise hiç bir sayısal veri göstermedi. 

Cevap VerAlıntı
Paylaş: