Forum / Soru Cevap
Merhabalar. İyi akşamlar. 2000 model 1.4 206 aracımda fotoğrafta işaretlediğim yer marşa bastıktan 5 dakika sonra nar kırmızısı şeklinde kızarıyor. Sizce neden olabilir ? Yaklaşık 3 ay önce kelebek temizliğini yaptırdım. Bujiler de yeni. Pek anlamıyorum motordan. Ustaya götüreceğim ama en azından bir bilgi sahibi olmak istedkm. https://www.hizliresim.com/1h1s7jt
aracınızda katalizör iptali yapılmış o yüzden kızarıyor, o kısımda katalitik konvektör olması gerek o parça ısı ile egzoz gazındaki zararla maddeleri çözer ve kızarmayı da önler o olmadığı için kızarıyor, kat takılırsa egzoz kızarması da gider ama katalizör patrçası poahalı bir parçadır
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Peki bunu yaptirmamam bi zarar verir mi ? Yakın zamanda aracı değiştirmeyi düşünüyorum. Daha önce de kızarıyor muydu bilmiyorum. Hiç dikkat etmemiştim.
Hemen sağ yan kısmında yağ filtresi var, üstünde kürbüratör kapağı vs. yağ kaçakları varsa yanmaya neden olabilir. Yağ kaçağı olmamasına dikkat edin. Kısa vadede sorun yok ama uzun vadede koruma sacı üst kısım harici olmadığı için sorun oluşturabilir
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.