Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba 1. Viteste Tekleme Yapıyor

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
560 Görüntüleme
(@fatih01)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Merhabalar, 2012 passat tdi kullanıcısıyım. Aracı 1. vitese attıktan sonra normal şekilde kalkış yapıyorum. Ayağımı gazdan kaldırdığımda araç fren yapmış öne yığılıyor. Tekrardan vites 1'de iken gaza basınca ani bir şekilde araç kendini ileri ittiriyor. Diğer viteslerde ise vites geçişini araba hafif vurduruyor. Araba 1. Viteste Tekleme Yapıyor,  Tamirciye götürdüm şanzıman kulağı iyi tutmuyor motoru dediler değiştirdim ama düzelmedi. Vites 1'de yüksek devirde kullanınca ayağımı gazdan çekince teklemiyor. Düşük devirde ve rölantide yapıyor. Sorun sizce neyden kaynaklı olabilir. Yardımcı olabilir misiniz?  Teşekkürler.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Fatih Bey, 1. viteste tekleme ile kastteiğiniz vuruntu mu. yani gaza basınca ani vuruntu ve gazdan ayağınızı çekince ani olarak yığılma, bu 1. vitesin torku yüksek olduğu için beklenen bir durum, Ayrıca düşük viteslerde düşük devirde kullanıldığında, araç zorlanacağı iön vuruntu fazla olur. bence buradaki sorun aracınızın içine çok titreşim vuruntu ve hareket alması. Araba 1. Viteste Tekleme Yapıyor ise öncelikle motor alt kulağı, motor üst kulağı ve şanzıman üst kulağı kontrol edilmesini öneririm. kopuk olmasa bile esnekliğini yitirip yitirmediğine de ayrıca bakılmasını öneririm Fatih bey,

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: