Forum / Soru Cevap
Merhaba. Clio 2 2001 1.4 16v k4j motor aracim Motor Isınınca Rölanti Dalgalanması Sorunu çalıştırınca rolanti en dibe düşüyor ve stop edecek gibi oluyor. 5 snHafif gaz verince düzeliyor. Araç akşamdan sabah bekleyince sabah çalıştırmada sorun yok. Gün içinde motor sıcakken stop edip tekrar çalıştırmalarda bu sorun çıkıyor. Arıza cihazında herhangi bir arıza görünmüyor. Sebebi nedir acaba
Merhabalar Burhan bey, Motor Isınınca Rölanti Dalgalanması Sorunu için şöyle söyleyim daha açıklayıcı olur. Motor soğukken motor kontrol ünitesi rölanti devrini yükseltir. ısınınca normale döndürdüğü için olası sorunlkar daha belirgin olur. o yüzden soğukken fark etmezken sıcakken Motor Isınınca Rölanti Dalgalanması Sorunu daha belirgin oluyor diyebilirim.
Bu gibi durumlarda rölanti valfi 9 buğaz kelebeği temizli ve sonrasında adaptasyon büyük ölçüde sorunları geçirir. Düzelmez ise rölanti valfine ayrıca bakılması gerek.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Boğaz kelebeği temizliğini yaklaşık 1 yıl önce yapmıştım. Müsait bir zamanda genel bir temizlik yapacağım. Bu arada motor üzerindeki sensörlerin belkide hepsini değiştirdim. Sorun ortaya çıkınca eskilerini takip denedim ama fayda etmedi. Sensörlerde sorun olsa arıza tespit cihazında çıkar diye düşünüyorum. Temizlik sonrası umarım düzelir. Yorumlarda belirtirim
Sensör değişimleri yada soket sök tak sonrası ecu reset de yapmanız lazım. Ayrıca temizlik tek başına yeterli değil adaptasyon da mutlaka yapılmalı Burhan bey
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Ecu reset ve adaptasyon için ne yapmam gerekir? Kutup başını sökmek yeterli mi acaba? Rolanti sensörü için de kontak aç kapa yapıyorum genelde ama doğru mu bilemiyorum
aracın obd cihazı ile bilgisiyara bağlanarak adaptasyon yapılabilir sadece. Burhan bey