Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Yedek su deposu su yükselmesi ve Fokurdama. Conta mı yandı acaba?

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
369 Görüntüleme
(@zaferbey)
Yeni Üye
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Önceki gün hiç bir sıkıntısı olmayan 1.9 kangom seyir halindeyken birden hararet yükselmesiyle kırmızı lambasının yanması bir oldu hemen kenara çektim kaputu açtım her yer buhar ve su olmuştu. Genleşme kabı da sıfırlamisti. Stop etmeden su doldurdum biraz çalışmasına devam ettim hararet düştü. Sonra stop edip bekledim. Suyu tamamlayıp aracı yormadan hararet yükselmeden kalan 2 km son yolumu geldim park ettim. ertesi sabah genleşme kabı bomboştu. Araç soğukken suyu tamamladım havasını aldım bidon kapağı açık marşa bastım 30 saniye sonra genleşme kabı taşmaya fokurdamaya başladı. Bende hemen stop ettim.  conta mi yandı acaba yoksa başka sorun mu var? Ne yağ da su var nede suya yağ karışmamış.. gram şu eksiltmeyen bir araba. Hareket etmiyorum zarar görmesin diye. Bir türlü usta bulamadım. bekliyorum.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Zafer Bey merhabalar. Belirtiler silindir kapak contası gibi. Araç çalışırken radyatör hortumlarında sertleşme var mı kontrol edin. Motor kompresörü soğutma suyuna karışınca taşka fokurdama su eksiltme olur. 

Net olarak anlamak için yağa su suya yağ karışması var mı kontrol edin.

Piyasada 50 lira civarına (n11 , hepsiburada vs) satılan conta test kitleri var alıp bir test yapabilirsiniz. Conta testi nasıl yapılır videomuzda youtube'da var. oradan nasıl uygulayacağınıza bakabilirsiniz.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: