Forum / Soru Cevap

Araba İlk Çalıştığı...

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba İlk Çalıştığında Yüksek Devirde Çalışıyor

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
263 Görüntüleme
(@alperen58585858)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 8
Konuyu Başlatan  

Ustam 
Aracım 1.4 t jet Linea benzin &LPG,
şöyle bir sorun var araba sabahları ilk çalıştırmada 1400 devirde çalışıp birkaç dakika sonra normale dönüyor. Bu arada arabada bir jikle sesi var sanki arabada gaza başlıyormuş gibi çıkıyor. Fakat sıcak havada da  araba  2-3 saat çalışmazsa yine aynısını yapıyor. Kış günü normal gibi geliyordu ama bence bir problem var. Size yazdıktan sonra Motor ustasına gittim bilgisayara bağladı  sorun yok sadece tüpten dolayı oksijen sensörü hatası vermiş dedi. Dediğine  göre bu hatayı vermesi normalmiş nasıl normal oluyor anlayamadım gerçekten böyle mi? Araba sürerken Gaza basıyorum ok gibi hızlanmıyor ağır kalıyor,  yakıtı biraz arttı ve 2000 devirden sonra motorun sesi yüksek çıkıyor sanki hava sesine benziyor.  Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar alperen Bey

motor yazılımı soğuk motorda bir miktar yüksek çalıştırmaya programlıdır. ama 1400 bir tık fazla. 1200 yaz ayları için max değer. araba ilk çalıştığında yüksek devirde çalışıyor videomuzda da bundan bahsetmiştik aşağıda bir link bırakıyorum

bu gibi durumlarda Gazz kelebeği + rölanti valf temizliği + map sensör temizliği, temizlik ve montajdan sonra ise obd ile gaz kelebek adaptasyonu büyük ölçüde sorunu çözüyor rölantiyi daha dengeli ve normal sınırlara çekiyor. Ortalama maliyeti de 100 150 lira civarı, bunu uygulatmanızı tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=fOG5WBq89E8

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: