Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Devir saati 3000 deviri geçmiyor? Gaza basıyorum devir yükselmiyor

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
309 Görüntüleme
 Baha
(@baha)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

1. Merhaba
    Aracım 2005 model Peugeot partner 2000 HDI turbolu
    Bugün sabah işe gittim 4 km arabayı park ettim mesai sonunda eve gitmek için bindim. Yaklaşık 2 km sonra baktım devir saati 3000 'i geçmiyor. Malum Ramazan ayındayız iftardan sonra tekrar kontrol ettim yine 3000 deviri geçmeme sorunu devam etmekte. Ne yapmamı önerirsiniz. 3 gün sonra (cumartesi) servise götürebilirim. O zamana kadar kullanmamda bir sıkıntı olurmu? Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Alıntı
Konu Etiketleri
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar Baha bey

Genelde bu durum araçlarda motoru korumaya almak için yazılım tarafından devirin sınırlanması durumudur. En sık turbo arızası, yağ eksiklşiği, soğutma suyu eksikliği, şanzıman yağı (otomatik araçlarda) yağ basınç sorunları gibi birçok nedenden araç koruma moduna geçebiliyor.

Detay inceleme ve obd cihazı ile arıza kod kontrolü yapmadan direk şundandır demek zor

hatta bir videomuz da var, araç devir yükselmemesini örnekle gösterdiğimiz o araçta da su olmadığı için koruma modundaydı. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
 Baha
(@baha)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Asıl sormak istediğim, servise cumartesi götürebilirim 3 gün yani 12 km kullansam sorun olur mu? Malûm çalıştığım için izin almam zor eğer sorun olur derseniz. İşe taksi ile gidip gelcem sorun olmaz derseniz 3 gün daha kullansam. (Bu arada hızlı dönüş yaptığınız için teşekkür ederim)

Cevap VerAlıntı
 Baha
(@baha)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Birde bana Ankara'da önerebileceğiniz bir servis veya tamir atölyesi varmı?

Cevap VerAlıntı
Paylaş: