Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

[Çözüldü] Egzozdan Siyah Duman Atmasi, Siyah Duman Neden Çıkar

6 Gönderi
3 Kullanıcılar
3 Reactions
611 Görüntüleme
(@berta356)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Selamın aleyküm abicim hayranlıkla takip ediyorum seni. Abicim 2010 110 hp connect aracımda yazılım varmış bunu iptal ettirip orjinal 110 fabrikasyon haline geri cevittirdim. Sonrasında motor arıza lambası yandı. Gaz kelebeği denildi söndü sonra tekrar yandi halada yaniyo. Enjektörlerin 4 ünü degistirdim. Yine egzozdan aşırı siyah duman atiyo. Oraya gittim buraya gittim çözüm bulamadım ayrıca seyir halinde birden gaza yüklenince turbo islik sesi cikariyo hafiften. Turbo arızalı galiba senin deyiminlen, ama benim egzozdan mavimsi veya beyaz duman yerine siyah atması karamsar bıraktı beni... ayrıca egr iptal.. yazılım atan başka bi yerde yazılım ile alakalı ben hallederim dedi ama güvenemedim. Birde abicim aracın 205 binde. 5 30 yağ atıyodum sayende bilgi sahibi olmaya başladım 10 40a dönüş yapcm. Hafiften yağ kaçakları mevcut olmaya başladı aracım da.. şimdiden tskr ederim abim Allaha emanet ol hayırlı islerin olsun 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar Güzel yorumunuz için teşekkürler. Aynı zamanda geçmiş bayramınızı da kutlarım. her turbo bir miktar öter. ötüyor diye arızalıdır diyemeyiz. onu bir ustaya dinletin. aşırı bir ötme yoksa (böyle aracı biri kullansın siz 2-3 metreden dahi duyarsınız ötme sesini) hafif ötmeleri genelde sorun etmiyoruz. egzozdan siyah duman neden çıkar konusuna gelecek olur isek, siyah duman yakıt ve turbo ile alişkilendirilir genelde, mavi duman yağ yakma ve turbo, beyaz duman conta, gibi gibi. yazılım olan araçlarda enjektör zamanlaması değiştirildiğinden duman oluşur. yazılım ile enjektör zamanlamasına iyi bir ayar yapılması (çekişi bozmadan aracı boğmadan) duman sorununu giderecektir. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@berta356)
Yeni Üye
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci  abicim seninde geçmiş bayramın mübarek olsun. Bilgilendirdigin için Rabbim razı olsun hayırlı geceler işin gücün rast gelsin abicim 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Gönderen: @berta356

@onlinetamirci  abicim seninde geçmiş bayramın mübarek olsun. Bilgilendirdigin için Rabbim razı olsun hayırlı geceler işin gücün rast gelsin abicim 

Amin. inş , yardımcı olabildiysek ne mutlu , iyi bayramlar

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@batwow)
Yeni Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1

Aracım 1.6 hdı c elysee kara duman atıyor ve hızlanmalarda sanki gaza bas çek yapıyormuşum gibi kademeli kademeli hızlanıyor hafiften hissettiriyor çok usta gezdim kimisi normal dedi kimisi hissetmedim dedi sorunum nedir acaba artı olarak aracın arkasına yaklaşınca yoğun eksos kokusu alıyorum

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @batwow

Aracım 1.6 hdı c elysee kara duman atıyor ve hızlanmalarda sanki gaza bas çek yapıyormuşum gibi kademeli kademeli hızlanıyor hafiften hissettiriyor çok usta gezdim kimisi normal dedi kimisi hissetmedim dedi sorunum nedir acaba artı olarak aracın arkasına yaklaşınca yoğun eksos kokusu alıyorum

merhabalar, benzer bir Egzozdan Siyah Duman Atmasi konusu olduğu için mesajını buraya taşıdım. şimdi genelde hem dediğiniz gibi çekişte al ver durumu hem kara duman sorunu genelde iki nokta yoğunluklu olarak görülür. Turbo sorunları, enjektör sorunları , ilk olarak bu iki kısmın kontrollerinin yapılması daha iyi olacaktır

Cevap VerAlıntı
Paylaş: