Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Ford Fiesta Hararet Yükselmesi Sorunu

6 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
688 Görüntüleme
(@omerbtl2616)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Aracı alalı 1 ay oldu yedek su deposundan kaputa antifiriz atıyordu su deposunu ve kapağını değiştirdim değiştirdikten sonra bir kez hararet 120 ye geldi ama anında geri 90a düştü kaputu açtığımda kapaktan sıslama sesi vardı kapağı açtığımda çalkalanmış kola açar gibi hava çıktı içinden ve su eksilmişti. Suyu tekrar maksimum a kadar koydum 10 km boyunca arabayı biraz sıkışırdım tekrar durduğunda su seviyesi minimuma inmişti ve yine kapaktan sıslama geliyordu, bu ford fiesta hararet yükselmesi ve eksiltme için sorun ne olabilir teşekkür ederim 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Ömer Bey, Öncelikle aracınız hayırlı olsun. yaşadığınız ford fiesta hararet yükselmesi sorunu, kapak arızalı oldugu için kapağı değiştirdikten sonra hava alınıp alınmadığını akla getirdi anlattıklarınızdan. Yani kapaktan su atmaa durumu olunca kapağı değiştirip suyu doldurunca sistemde hava kaldı ise baahsettiğiniz sorunlar olabilir. Hava var mı sistemde bir baktırmanızı tavsiye ederim. Radyatör Havası nasıl alınır videomuz var aşağıda link bırakıyorum bir göz atmanızı tavsiye ederim. https://www.youtube.com/watch?v=rhS-bsvh8dg

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@omerbtl2616)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci çok teşekkür ederim sağolun. Aracımın yedek su deposu değişti ustası tarafından havasını da aldım demişti ama sorun devam ediyor malesef. Ayrıyeten ustam sanırım kompresör şişiriyor olabilir motoru açıp bakmak lazım diyor ama ben güvenemiyorum

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Conta yanıksa evet kompresör kaçağı olur o da yapar, radyatör hortumlarını vs kontrol edin. yumuşak değil de böyle taş gibi sert ise dedikleri olası. eğer yine de aklınızda şüphe kalırsa conta testi alıp uygulayın. Conta testi ile sorun var mı kaçak var mı çıkar 50 liralık bir malzeme, aşağıda linkini ve nasıl uygulandığını anlattığımız videoyu bırakıyorum ona da bir göz atın faydalı olacaktır.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@omerbtl2616)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Bugün 4 ustaya gösterdim arabayı 2 si conta yanık diğer ikisi yanık değil bişey gözükmüyor dediler vallahi nasıl bir duruma düştüm anlamadım bir söz 40 50 bin liraya mâl olacak. Radyatör hortumları sertleşmiyor ama su deposu hava yapıyor bu sizin önerdiginiz conta testi güvenilir mı acaba 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

genelde çoğu durumda güvenli sonuç veriyor. ucuz maliyetsiz de birşey aalıp uygulayın kafanıza takılacağına fikir vermiş olur

Cevap VerAlıntı
Paylaş: