Forum / Soru Cevap
Palio 1,3 Multijet aracimda hararet 90 derecede kalıyor fakat trafikte ve sıcak havalarda Hararet 90 ı Geçiyor fan felan çalışıyor termostati yeni devistirdim sorun neden kaynaklıdır Hararet 90 ı Geçerse Ne Olur yardım ederseniz sevinirim
Merhabalar Yusuf Bey, Araçta hararet, 90 ı geçiyor ise bu normal, asıl normal olmayan şey, geçip yükselmeye devam etmesidir. bunu söyle açıklaayaayım. araçta iki kademe fan vardır genelde ikinci yüksek kademe 100 derece civarında çalışır. yani hararet neden 90'ı geçer sorusunun cevabı bu. araç 90 ı geçip tekrar fan açılınca 90 a düşüyor ise bu sorun sayılmaz normaldir. ama bunu sık yapıyorsa ilk kademe fan yada fan resistansı arızası olabilir. yani Sürekli yüksek ise bu kısımlara bir baktırmanızı tavsiye ederim.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ama gittiğim ustalar çift kademe fan değil diyorlar arabam için,tek kademe diyolar.normal diyorlar fan açması ama bazı Palio kullanıcı arkadaşlarımın arabalarına bakıyorum özellikle 90 sabit gösteriyor. termostati yeni değiştim orijinal değil mita marka,fan müşürünü orijinal aldim ondandır diye yine olmadı termostatida mi orjinal alsam acaba bilemedim.faninda iki kademe olduğunu nasıl anlarız role var üstünde iki adette fan biri klimanın