Forum / Soru Cevap
Ford Focus 2 (2011) 1.6 Benzin-LPG Otomatik Rölantide Stop Etme Sorunu
1.6 Benzinli Otomatik vites Ford Focus aracımda sıcak veya soğuk hava farketmeksizin zaman zaman kalkış yaparken veya henüz bir iki metre gitmişken stop etme problemi yaşıyorum.
Bu sorun özellikle otopark manevralarında ve ışıklarda kendini gösteriyor.
Normal şartlarda aracın çalışmasında bir problem bulunmuyor. (Rölanti düzensizliği vb. yok ancak vites D’de iken beklemelerde ufak bir titreşim oluyor N’ye alınca geçiyor.)
Bujileri, buji kablolarını ve ateşleme bobinini değiştirdim sorun çözülmedi.
Arızalı krank sensörü bu soruna neden olabilir mi? Veya sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?
krank sensörü arızası bu soruna neden olmaz. krank sensörü arızalı olsa araç hiç çalışmayacak ateşleme yapmayacaktır.
bu tip durumlarda çok irdelemeden öteye geçmeden sadece obd cihazı ile bir adaptasyon iyi bir map sensör rölanti valf ve kelebek temizliği sorunu genelde çözüyor. bunu öneririm
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
rica ederim. ileride yaptığınız işlemi sorunun düzelip düzelmediğini de yazarsanız okuyan herkeze faydalı olsun
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Tavsiye ettiğiniz işlemi birkaç gün önce yaptırdım. Araç şimdiye kadar stop etmedi ve sanki çalışması da biraz daha pürüzsüz hale geldi. Tekrar teşekkür ederim.