Forum / Soru Cevap
Merhabalar bu sayfanizi youtube sayfaniza aboneligimden buldum. Ben ordaki videonuzuda izledim yardim istiyorum ne yapmam gerekiyor sinir oluyorum.
2011 model fiesta benzin + lpg li arac. 5 6 aydir motor isigi sari renkte yaniyor bazen 3 5 gun sonra kendiliginden sonuyor, bazen 2 3 hafta yaniyor sonra kendiliginden sonuyor.
Ilk yandigi zamanlarda 3 4 sefer sanayiye ustaya goturuldu arac bilgisayara baglandi, bi iki parca degisti, sondu isik. Bilac gun sonra tekrar yandi Ine glturuldu yine silindi yine yandi yine sanayiye goturuldu ve uata bu lpg li ya bisey olmaz lpg lilerde genelde yaniyo sorun olmaz kormizi yanarsa getirin dedi usta.
Cevremdekilerde o onemli degil falan dediler ama ben rahatsiz oluyorum hani bazi zamanlar tedirginde oluyorum arac buyuk sorun cikarirsa yada surus sirasinda bi problem olursa diye.. kendi kendine sondu mesela 1 ay kadar yanmiyordu benzin aldigim gunden beri yine yaniyor, 2 hafta oldu. Bu isigi nasil sondurebilirim ne yapmam gerekiyor. Yardim edermisiniz.
öncelikle, motor arıza lambası neden yanıyor kodu görmek gerek. direk sorun olmaz demek istemem ama genelde sorun olmuyor 🙂
normalde birçoğu lpg kaynaklı oluyor. özellikle ince ayar yapılan stabil bir lpg'de arıza lambası yanmıyor. Bende şahsi 2 araç var örneğin ikisi de Peugeot marka. Birinde sürekli yanıyor birinde yanmıyor iki lpg kiti de farklı marka birisi mimgaz marka, mimgaz olanı söndüremiyoruz bir türlü. klasik hata veriyor kirlilik hatası egzoz emilsyon hatası yani lpg kaynaklı
aracınızdaki kod lpg kaynaklı ise çok takılmanıza gerek yok ama önce kodu öğrenmek için bir bilgisayara bağlatıp tam olarak neden yandığını öğrenmeniz laızm
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci çok teşekkür ederim geç cevap veriyorum özür dilerim de valla dediğiniz gibi sanayiye götürüp bilgisayara bağlatacaktım hata kodunu öğrenmek için ama ışık kendiliğinden söndü şuanlık yandığında götürüp öğreneceğim. Çok teşekkürler
Ama birşey daha sormak istiyorum. Yeri burası değil biliyorum ama klbaşlıklara baktım fakat sorunumla alakalı yazı göremedim ve kirlilik yaratmamak için burdan sormak istedim affınıza sığınıyorum.
2 gündür arabada aux üzerinden usb aracılığıyla müzik dinlerken kendi kendine radioya veya da cd ye geçiyor. Sebebi ne olabilir. 2 gündür yasıyorum bu sorunu.
Bu elektirikçilik bir sorun, net birşey söyleyemem ama teyp bozulmuş olabilir yada aux girişinde bir temassızlık olabilir. (lehimleri yumuşauıp kopabiliuyor)
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.