Forum / Soru Cevap

Frene Basınca Rölan...

Bildirimler
Hepsini temizle

Frene Basınca Rölanti Dalgalanması, Titreme, Devir Düşmesi

4 Gönderi
3 Kullanıcılar
1 Reactions
597 Görüntüleme
(@mevlutsahin)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

94 model doğan SLX aracım var hocam fren servisi çalışıyor kontrolünü yaptık sorun şu ki araç 20 30 km hız da iken frene basınca devir düşüyor yağ kokusu geliyor frene basınca yine sürtme hissi veren bı durum oluşuyor sanki tekerlek surtmesi gibi balata disk yeni takıldı fakat fren servosuna giren hortum çok yassı bunu farkettim bu sebepten olabilir mi hortum yuvarlak değil yassı bı hal almış birde 80 km hızda araç aralıklarla titriyor surekli

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar Mevlüt Bey

Fren servosuna giren hortum hava hortumu, yassı olması hava geçişini engelliyor olabilir. ne kadar yassı düz üstüne basınç oluşmuş gibi mi, Frene basınca rölanti sorunu bundan olabilir, birkaç gün önce bunun videoda çekip göstermiştim o videoya göz atmadı iseniz ona bir göz atın.

Koku sorununa gelecek olur isek Yağ kokusu devir düştüğü için egzozdan atılan koku olabilir. Kokuyu duymadan aracı tecrübe etmeden koku konusunda çok yorum yapamıyorum Mevlüt bey

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@beetlejuig)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 3

Merhaba; Aracım pejo 206 xline Aracımın motoru komple değişti ancak rölanti sorunu yaşıyorum videonuzu izledim bendeki sıkıntı anlattığımız dan biraz farklı Aracı çalıştırırken, durduğu yerde çalışır vaziyette ve hareket halinde normal hiç bir sorun yok Hatta trafiğe kapalı alanda kendimce denemeler bile yaptım  hareket halindeyken araç viteste ve debriyaj'da yada boşta ikisinide yaptım rolantide hiç terslik yok yani sorunsuz taki frene basana kadar Durmak için frene bastıktan bir kaç saniye sonra dalgalanma başlıyor durunca düzeliyor Video'da anlattığınız yeri kontrol ettim hortum çıkmış olabilir diye her şey yerinde benim yapabileceğim birşey ise yorum ve öneri lütfen şimdiden teşekkür ediyorum 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

merhabalar benzer bir konu olduğu için konuları birleştirdim. videoda da belirttiğimiz gibi fren servosu ve rölanti direk birnbirine bağlı, hortum yerinden çıkması durumu kontrol etmişsiniz, hortumda kırılma hava geçisini engelleme durumu var mı kontrol edilmesini ve fren servo kontrolünü öneririm

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: