Forum / Soru Cevap
Ustam merhaba, benim aracım hyundai accent era. 1 hafta önce aracımdan fokurdama sesleri geldi, daha sonrasında baktığımda yedek su deposundan suyu attığını gördüm. Ertesi gün su doldurup kısa mesafede aracı denedim yaklaşık 1.5 km sonrasında motor ısınınca aynı şeyi yaptı. Dün 3 km mesafede ustaya götürdüm. Devirdaim pompası sağlam, termostat sağlam dedi. Araba conta yakmış dedi. Sonra radyatör kapağına baktı hasar vardı bundanda olabilir dedi kapağı değiştirdik. Değiştikten sonra en az aralıklı olarak 50-60 km kadar yol yaptım sıkıntı çıkmadı. Ama bugün itibariyle yine aynısını yaptı. Sizce sorun contada mıdır yoksa genleşme tankı kapağından olabilir mi?
Merhabalar
genleşme kabı içerisinde pozitif basınç vardır ve atmosfer basından daha yüksek basınç altında bulunur. Bu nedenle suyun kaynama sıcaklığı atmosfer basıncında 100 derecedir. antifrizli suda 130 dereceye kadar çıkar birde basıncı eklediğimizde 150-160 derecelere kadar fokurma olmaması gerekir.
Bu yazdığımdan yola çıkarak fokurdamasının olası nedenleri
Conta'dan soğutma suyuna basınç kacağı vardır (Conta yanması)
Soğutma sisteminde basıncı düşüren delik kaçak vardır
Antifriz yoktur
Genleşme kabı ve radyatör kapakları basınca uygun değildir
gibi gibi farklı olası nedenleri var. bu nedenleri kontrol ederek hangisi mevcut ise giderilmesi gerek. GHerçi ustanız tespit edip conta demiş ama siz emin olamadı yada içinize sinmedi ise ir conta testi alın piyasaan 5 dk'da sonuç çıkacaktır ortalama 50TL civarı fiyatı var n11 gitti gidiyor gibi sitelerde
nasıl uygulanacağının detaylı anlatım videosu da kanalımızda var.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci cevabınız için teşekkür ederim. Bugün radyatörcüye gidip sordum. Üst giriş borusuyla çıkış borusu arasında ısı farkı varsa radyatör tıkalı olabilir dedi. Bende kontrol ettim giriş hortumu çok sıcaktı çıkış hortumu çok soğuktu. İnternettede ayrıca termostat kapalı konumda kaldıysa yine fokurdama yapabileceğini yazmış bi arkadaş. Var mıdır bir yorumunuz, teşekkür ederim.
@onlinetamirci cevabınız için teşekkür ederim. Bugün radyatörcüye gidip sordum. Üst giriş borusuyla çıkış borusu arasında ısı farkı varsa radyatör tıkalı olabilir dedi. Bende kontrol ettim giriş hortumu çok sıcaktı çıkış hortumu çok soğuktu. İnternettede ayrıca termostat kapalı konumda kaldıysa yine fokurdama yapabileceğini yazmış bi arkadaş. Var mıdır bir yorumunuz, teşekkür ederim.
ama bu durumda sadece fokurdama değil hararet de olması gerek. hararet de yükseliyor ve düşmüyorsa sorun bunlar olabilir. ama hararet normal yükselmiyor ise sorun bunlar değildir
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci aracım accent era 2007 1.4 team. Aracımda hararet göstergesi yok maalesef.
Ustam tekrar merhaba, aracımdaki sorun termostatın değişmesi sonucu çözüldü. Termostat arızalı olduğu için açmıyor var devirdaim yapmıyormuş değiştirdik sorun kalmadı teşekkürler.