Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Dur Kalklarda ve Sıkışık Trafikte Hararet Yükselmesi ve Dalgalanma

5 Gönderi
2 Kullanıcılar
4 Reactions
1,015 Görüntüleme
(@burak)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Üstad selamunaleykum vidyolarinizi sık sık takip ediyorum acipp şekilde arac hakkinda bilgi sahibi oldum guzel paylasimlariniz için öncelikle teşekkür ediyorum.

Benim de nacizhane bi sorum olucakti aracim honda Civic doch 1.6 lpg yaz aylari malum girdi antalyadayim biraz sicaklar baş göstermeye başladı. Özellikle sehir ici dur kalk veya Yavaş sürüşlerde nadiren hararet 110 lara falan cikiyo  biraz hizlandirip devirlendiriyorum beş on dak. Kadar sonra geri 90 lara iniyor. Yine nadiren stop edip 3 beş dak. Sonra geri calistirmlarada rolentide anlik yükseliyor falan. Birde araci stop etmeden herzaman park etmeye 2km kalaraktan yakin yerlede benzine alip stop ederim fakat benzine aldigimda park yerine gelerekten anlikda 110 falan çıktığı oluyor. Ama dediğim gibi bunlarin tümü nadiren oluyor yani 2 haftada bir gibi belki acaba benim kullanımımla mi alaka birşey bilemedim. Su eksiltme yok kaynatma yok suda yağ yağda su yok. Radyatör boruları araç sogukken yumuşak ısınınca biraz sertleşiyor. Fan girip cikiyo genel takibimde termostatda açıp kapiyor nedendir bilemedim. sadece benzinde kullanimlarda pek sikinti olmadi hatta yüksek devirlede de kullanmama ragmen Ama exeri lpg den benzine almalarda oluyor. Üstad uzun oldu ama sizin daha iyi olaya bakış açınızi genisletmek için yazdım artikkusura bakmayın lütfen. Teşekkürler.

Alıntı
Konu Etiketleri
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Burak bey, Öncelikle teşekkürler yardımcı olabiliyor isek ne mutlu,

Araçta yaşadığınız soruna gelecek olur isek, normal gibi, peki neden normal,

araç sıkışık trafikte dur kalklarda daha çok ısınır çünkü önden hava almaz. ama hızlı seyire geçince radyatördeki su daha iyi soğur. Sıkışık trafikte 110 biraz fazla 105 deseniz normal derdim. ilk ve ikinci kademe fan açıyor mu araç kontrol edin. fan iki kademe değil tek kademe çalıştığında 105'i geçtiğini gözlemleriz çünkü. 

Araç stop edip birkaç dakika sonra çalıştırınca hararet anlık 130 bile olabilir. Normaldir. araç stop halinde iken motor içindeki su sabit durduğu için motorun sıcaklığı ile çok ısınır. ama araç çalışınca devinim ile hemen 90 a düşer. böyle ise bu da normal sıkıntı yok diyebilirim.

Antalya sıcak ve güzel bir şehir. fan bu şehirde önemli araç 80-90 da yavaş hızda 100-110 da hızlı şekilde fanın iki farklı kademede dönüp dönmediğini kontrol edin.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Burak reacted
Cevap VerAlıntı
(@burak)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Anladim ustad cok teşekkürler iki kademe degil gibi sanki benim fan ama ön panjurda bi röle var bir ustaya göstereyim tek kademede mi çalışıyor falan bir göstereyim. İlginiz için cok teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.

Cevap VerAlıntı
(@burak)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Anladim ustad cok teşekkürler iki kademe degil gibi sanki benim fan ama ön panjurda bi röle var bir ustaya göstereyim tek kademede mi çalışıyor falan bir göstereyim. İlginiz için cok teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Gönderen: @burak

rica ederim Burak bey, o roleler fanların roleleri zaten. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Burak reacted
Cevap VerAlıntı
Paylaş: