Forum / Soru Cevap
İyi günler, 123.xxx km aracım yaklaşık 8 ay oluyor alalı. Almadan önce ustaya baktırdım herhangi bir sıkıntı yok denmesi üzerine almıştım. Aldıktan sonra orjinal takıntım sebebiyle şanzıman yağı, buji, bobin, lastik, motor takozu, lpg enjektörü, gergi seti, Afr ayarı derken bir çok çoğu serviste yapılmak üzere işlemlerimi hallettim. Aldığımdan bir müddet sonra sarı yağ lambası yandı normaldir dedim. 5w-30 Liqui Moly ekledim. 4k km sonrası yine yandı. 10w40 Motul 2100 Ekledim aynı km de sonrasında yine yandı. Şimdi Motul 5w30 8100 Eco Lite ekledim. Karter, keçe, yağ filtresi, yağ çubuğu çekip üfleme bakma, motorun etrafına kaçak varmı diye bakma, yağ tıpası testi, mavi duman yok denecek kadar az görünmüyor bile vs. derken bir çok denemem oldu herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Hassas biri olduğum için bakımlarını da eksik etmedim. Aracın çalışması çok düzgün, çekişinde, gidişinde bir problem yok. Lakin yağ 4k civarında sarı yağ lambası yakıyor. Çok araştırdım. Sibop lastiği, Üst kapak contası, PCV valf, segman ve en son olmasını istemediğim rektefe durumu kaldı. Aracı aldıktan sonra başka bir usta yağ çubuğunun üst kısmı yaklaşık 5 cm'lik yerinde kararma görünce arabanı hararet yaptırmışlar dedi. Ustam ne yapılabilir? Uzun yola da çıkmayı düşünüyorum en fazla yağ ekleme yaparım. Arabamı seviyorum. Honda Civic Yağ Eksiltme Sorunu için Yardımlarınıza ihtiyacım var.
Merhabalar, araç çok hor kullanılmadı ise daha yağ eksiltmeye başlaması için erken bir km biz 200 hatta 250 binden sonra aşınma nedeni ile eksiltme bekleriz. ama bahsettiğiniz kontrol ve işlemlerden sonra duuman atma yorumunuzdan vs yola çıkar isek soğutma suyuna yağ kaçağı var mı bir bakın, anlattıklarınızdan yola çıkarak olası Honda Civic Yağ Eksiltme Sorunu nedenleri aşağıda sıraladım ;
- Silindir kapak contası soruunu olabilir
- Segmanlar yağı iyice sıyırmıyor olabilir
- Subap kısmından yanma odasına yağ kaçağı olabilir.
Diğer ihtimalleri kaçak vs eliyorum zaten yazdıklarınızdan yola çıkarak
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.