Forum / Soru Cevap
Merhabalar
Honda Civic FD6 2011 1.6 Otomatik aracımın aşırı yakıt tüketimi mevcut. Bujiler değişti, subap ayarı yapıldı, gaz kelebeği temizlendi. Lpg veya benzin fark etmeksizin bir depo ile Max. 200 km yapıyor. Anlık tüketim ekranı bile 20-25 arası gösteriyor. Felaket rakamlar bunlar. Aracım daha 80.000 de kazası bile yok. Görev icabı ilçedeyim çaresiz kaldım. Aracımı seviyorum sorunu bulamazsam satacağım mecburen Yardımcısı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Aracın çekişinde gidişinde hiçbir sorun yok mu, şundan olabilir diyebileceğimiz birşey arıyorum. genelde ilk bakılanlara bakılmış, bundan sonra genelde sıralama şudur. triger sente kontrolü, egzoz sistemi kontrolü (kamera ile 5 dk'da yapıyorlar) susturucular dağıldığında yada katalizör tıkalı olduğunda yakıt tüketimi artar ama km bu sorunlar için düşük biraz. hava filtre kontrolü, depo geri dönüş hortumu, yakıt kokusu var mı araçta depo havalandırması da kontrol edilebilir yakıt havaya uçuyor olabilir. birçok neden var kısaca.
daha net cevap için. araç hem benzinde hem lpg'de çok yakıyor değil midir. birde fark ettiğiniz bir ekstra problem var mı
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Araçta çok hafif titreme var. Devir saati sabit ama. Birde bugün çalıştırdıktan hemen sonra bir saniye cik sesi geldi kesildi. İlk kez oldu. Manuel araçlarda baskı Balat’a sesi vardır ya yarım debriyajda çıkar onun gibi. Aklıma maf veya oksijen sensörü de geldi ama motor arıza lambası yakar diye düşündüm. Yakıtı bu oranda ne yükseltir bulamadım. Sürekli servise gidemiyorum ilçedeyim. Son hakkımı denemek istiyorum. Nokta atışı yapmam lazım.
@onlinetamirci yakıt kokusu yok. İşin garip tarafı anlık tüketimde bu yüksek yakımı doğru gösteriyor. 20-25 olarak. 10.000 yağ ve filtre bakımı da 1000 km oldu yapalı. Doğrudur hem lpg hemde benzinde yüksek yakıyor
@onlinetamirci yakıt kokusu yok. İşin garip tarafı anlık tüketimde bu yüksek yakımı doğru gösteriyor. 20-25 olarak. 10.000 yağ ve filtre bakımı da 1000 km oldu yapalı. Doğrudur hem lpg hemde benzinde yüksek yakıyor
anlık tüketim önemli değil ortalama tyüketim önemli. anlık tüketimde düşük vites ve hızlarda özellikle rampa çıkarken vs 30-40 lar bile görülebilir. 100 km de ortalama tüketim önemli
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Araçta çok hafif titreme var. Devir saati sabit ama. Birde bugün çalıştırdıktan hemen sonra bir saniye cik sesi geldi kesildi. İlk kez oldu. Manuel araçlarda baskı Balat’a sesi vardır ya yarım debriyajda çıkar onun gibi. Aklıma maf veya oksijen sensörü de geldi ama motor arıza lambası yakar diye düşündüm. Yakıtı bu oranda ne yükseltir bulamadım. Sürekli servise gidemiyorum ilçedeyim. Son hakkımı denemek istiyorum. Nokta atışı yapmam lazım.
kayış sesi olabilir. map bazı modellerde lamba yakmıyor ama oksijen yakar. büyük illerde test cihazları var yakıt tüketim test cihazı. Ankarada var mesela bildiğin yerler ama ilçelerde zor bulursunuz tabi. Hangi il ilçe bir araştırıp o cihazın olduğu yere yakınmısınız bir bakabiliriz
@onlinetamirci Malatya lıyım Erzincan ın ilçesinde görev yapıyorum. Erzincan merkez küçük yer varsa bi ihtimal Malatya da vardır. Önerebileceğiniz bir yer varsa veya olursa çok sevinirim 🙏🏻
@onlinetamirci Malatya lıyım Erzincan ın ilçesinde görev yapıyorum. Erzincan merkez küçük yer varsa bi ihtimal Malatya da vardır. Önerebileceğiniz bir yer varsa veya olursa çok sevinirim 🙏🏻
bilirim erzincan'da askerlik yaptım 2010'da, yarına kadar yer konusunda bir cevap yazayım Ersin bey
@onlinetamirci ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim haber bekliyorum 🙏🏻
Lambda sensörlerinede baktırın. Oksijen sensörü de yakıtı etkileyebiliyor. Her araç sensorde lamba yakmaz. Hararetiniz nasıl? Sente atlaması da olabilir. En kesin sonucu pc bağlamak verecektir. Geçmiş olsun.
Devir ve adrenalin doğru orantılı, hız ve yaşam ters orantılıdır.
- @esat merhabalar oksijen veya maf sensörünü söktüğümde motor lambası yaktı hararet normal sürekli, sizin ve @onlinetamirci ustamın dediği gibi sente olayı olabilir