Forum / Soru Cevap
Herkese merhaba ustalarım. Aracım 2016 benzin otomatik araç, yaklaşık 2 saatlik bir seyahat bitiminde aracımı garaja sokarken birden Seyir halinde fren sertleşmesi oluştu. Pedala çok az bir kuvvetle basabiliyorum fren pedalı taş gibi ve sanki dibine kadar basmışım gibi aracımı aniden durduruyor. Aracı stop ettim çalıştırdım ilk anda yine pedal yumuşadı fakat bir sonraki frene basışımda yeniden sertleşti. Fren hidroliği Max seviyede. Acaba fren pedalı sertleşmesi neden olur sebebi ne olabilir 🤔
Merhabalar, fren pedalı sertleşiyor ise olası birkaç durum var. Mesela sertleştiğinde frenlerde hafif bir sıkma da oluyor mu. Genelde fren merkezleri bırakmıyor ise Fren Pedalı Sertleşmesi durumu gözlemlenir. Fren Pedalı Sertleşmesi Neden Olur sorusuna bir diğer yanıt da fren servosu aracın emme manifoltunda basınç alır bu sistem yani servo arızası olursa da seyir halinde fren sertleşmesi ani olarak gelişebilir. Bu iki nokta ilk akla gelen yerler bunların bir kontrolünü öneririm.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Evet ustam fren sertleştiğinde hafif bir sıkmada oldu. Dün yarım saat aracı dinlendirip yeniden deneme sürüşü yaptım bu sefer herhangi bir problem ile karşılaşmadım ustam. Anlık gelişmiş bir durum olma ihtimali var mıdır acaba ?
@deniz-dmrky eğer biraz sıkma da oldu ise Fren Pedalı Sertleşmesi Neden Olur cevabını bulduk sayılır. merkezler sıkıyorsa fren pedalı basılıymış gibi sert olacaktır tekrar bastığınızda, yani fren merkezi arızalı olabilir. İhmal etmeyin. tıkanma vs varsa hortumu patlatır vs maazallah hiç tutmaz frenler sonra kazaya neden olmasın
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.