Forum / Soru Cevap

Gazdan Ayağı Çekinc...

Bildirimler
Hepsini temizle

Gazdan Ayağı Çekince Titreme, Devir Düşerken Titreme Oluyor

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
314 Görüntüleme
(@semihcebeci37)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Merhaba ben yaklaşık 1 hafta öncesinde periyodik bakım triger değişimi ve buji değişimi yaptırdım şuanda aracımda Gazdan Ayağı Çekince Titreme var,  1.5 devirden 1 Devir Düşerken Titreme oluyor 1.5 2 sn lik bir titreme oluyor gidişinde gaz yemesinde hızlanmasında devrinde herhangi bir sorun yok acaba sebebi nedir ?

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Semih Bey, Bu tip Gazdan Ayağı Çekince Titreme sorunlarında motor ve şanzıman kulakları ilk kontrol noktamız olur genelde. kauçuk malzeme koparsa yada sertleşirse titreme olur. Bunun haricinde aracın hava yakıt karışımını, ateşlemesini bozan bir arıza varsa bu da Devir Düşerken Titreme sorunlarına neden olur. Örneğin, bobin yada buji sorunları, aracın fazla yada az hava alması (Gaz kelebeği sorunları ile ilgili görülür genelde) aracın hava yakıt ve enjektör zamanlarında bozulma gibi durumlarda bunu görürüz. Triger değişiminden sonra Gazdan Ayağı Çekince Titreme özellikle belli devirlerde titireme durumundan yola çıkarsak triger sente ayarı doğru yapılmamış (bir ihtimal, düşük ama yine de ihtimal ihtimaldir) olabilir

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@semihcebeci37)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci devir geçişlerinde gidişinde herhangi bir sıkıntı yok ancak sadece yavaşladığımda kırmızı ısıkta duracak ıken bır 1.5 devirden 1 düşerken bir titresım oluyor normal yol akısında gıttıgımde herhangı bır sıkıntı olmuyor motor kulağı dıyende var baska sebep dıyende bujıler yıne olarak degıstı ınanın o kadar kafa karıstıran yerler varkı keske tamir atölyeniz olsa direk size gelirdim 🙁

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Baskı kaynaklı titreme genelde kalkışlarda olur yavaşlarken değil, o yüzden ateşleme ve kulaklar daha olası

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: