Forum / Soru Cevap
Merhabalar,
Aracım 96 model tipo sx, karbiretörlü bir motoru var.
Önbilgi: aracımı sürekli LPG'de kullanıyorum. LPG regülatörü yeni değişti, karbiretör de yakın zamanda temizlenip conta ve diyaframları değişti.
1. Sorum: Aracım ilk çalışmada rolanti çok düşük ve titreşimli çalışmakta. Bu durum bu yaştaki bir araç için normal mi? normal değilse çözüm önerileriniz neler? (Motor ısındığında rolanti düzeliyor)
2. Sorum: Aracım sabahları ilk marşta maalesef zor çalışıyor yada uzun uzun marş yapınca anca çalışıyor. Sırayla nereye bakmam gerek? önce buji kabloları mı, dispiretör mü, ateşleme bobini mi?
Youtube kanalınızı severek takip ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum
Herşey için teşekkürler
Merhabalar Samet bey, iyi bayramlar teşekkürler.
Öncelike full enjeksityon mu araç mpi mı yani yoksa sx mi. sizin araçlarda otomatik cigle yani otomatik rölantği ayarı mevcut. sabahları titreşimli çalışmadan rölantiyi kendi bir miktar yükseltmesi gerek.
ama lpg'li araçlarda benzinde çalışma normal ise lpg ayarı ile çözüm aranır. eğer benzinde de sorun varsa gaz kelebeği rölanti valfi gibi parçalara odaklanırız.
bujği buji kablosu gibi parçalar sürekli soruna neden olur sadece soğukken olmaz.
ilk marşta zor çalışma konusuna gelecek olur isek. direkt lpg'de çalışan araçlar için malesef kronikleşmiş bir soruna dönüşüyor bu durum
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.