Forum / Soru Cevap
Arkadaşlar merhabalar, Araç 2010 E4 1.3 Multijet Linea'dır. 239.000 Km'dedir. Aracı Tekirdağ'dan alıp görev yaptığım Van'a kadar getirdim. Araç İstanbulda ve Tekirdağda gayet güzel çalışıyordu ancak Van'a getirdiğimde -5, -10 derece soğuklarda 5-6. marşta anca çalışıyor. Başta 5-6 kere ısıtma yapmama rağmen işe yaramıyor. Aracı bu kadar uğraştan sonra çalıştırınca gün içinde tekrar marşa bastığımda tekte çalışıyor.
Durum şudur:Isıtma bujilerinin bir tanesi kırık, diğer üçü sağlam durumda ve çalışıyor. (11V BOSCH)
Enjektör testi yapıldı enjektörler sağlam ve araçta zaten halihazırda herhangi bir duman yok.
Akü 58Ah ve sıfır takılmış. Yakıt pompası'nın durumuna ustalar iyi dedi, en azından araç zaten halihazırda marş basıyor. Bu sorunu internette çok fazla kişi yaşıyor, kimi akü'den kimi rektefiyeden sonra düzeldiğini, birkaç ay sonra tekrarladığını söylüyor. Sizce baktıracağım tam olarak ne kalmıştır? Rektefiye son çözüm diye düşünüyorum. Kırık bujiyi çıkarttıramadığım için kompresyon testi de yaptıramıyorum.
Merhabalar Adem bey, öncelikle hayırlı olsun. araçta akla gelen ilk noktalara bakılmış. yazdıklarınızdan akü normalde 60ah önerilir ama 58 de düşük değil sorunsuz kullanılır. Tek ısıtma bujisindeki sorun yazınızda dikkatimi çekti. Bir bu kısma birde yakıt pompa basıncı ve mazot filtre kontrolü de geç çalışma sorunu olan araçlarda önerilen kontrol noktalarından. Aracı yeni aldı iseniz zaten muhtemelen bakımı yapılacaktır bakımdan sonra düzelmesi (filtre değişimi ve yağın viskosite incelmesi vs) görülebiliyor. Birde soğuk bölğede iseniz yağ seçimini daha dikkatli yapın. Akışkanlık kolay çalışma açısından önemli
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.