Forum / Soru Cevap

Motor ısınınca rola...

Bildirimler
Hepsini temizle

Motor ısınınca rolanti yükseliyor

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
1,390 Görüntüleme
(@balistik402)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 5
Konuyu Başlatan  

Merhaba, Aracımı benzinde kullanıyorum. Karbüratörlü motor var. Araç ilk çalıştığında soğukken rölantide normal devirde çalışıyor ( 800-900 civarı ).  ve egzozdan çok az beyaz duman çıkıyor.  Ancak motor ısındıkça ( 90 dereceye ulaşana kadar ) arabanın rölantisi yükseliyor ( 1500 civarı ) ve düşmüyor. Egzozdan fazla bir şekilde beyaz duman atıyor.

LPG 'de test ettim aynı sorun var.Yakın zamanda motor sökülüp toplandı. Günlük kullanımda bir sorun yok. Su eksiltmesini takip ediyorum. Motor inmeden önce böyle sorun yoktu. Usta karbüratör temizlenmeli diyor.

Ustaya karşı güvenim azaldı. Sizce sorun ne olabilir ? Teşekkürler.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar, öncelikle motor soğukken 800 devir de biraz düşük gibi.  soğukken min 1000-1100 devir idealdir. ısındıkça 800 e düşmesi beklenir. sizin araç marka modeli nedir. karbüratör temizliği büyük oranda Motor ısınınca rolanti yükseliyor şikayetinizi azaltabilir. diğer konuya gelecek olur isek özellikle bu aylarda yani soğuk havalarda sabahları soğuk egzoz metaline sıcak egzoz dumanı çarpınca yoğunlaşma nedeni ile buhara neden olabilir. ama genelde egzoz komple ısınınca keser yine de çok soğuk havalarda egzoz çıkışında hafif buhar normaldir. ama sizde tam tersi ısındıkça artan ve kesilmeyen bir duman söz konusu ise, kapak contası yada yağ yakma akla geliyor ama kontrol edilmeden de birşey demek zor.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: