Forum / Soru Cevap
Merhabalar, 2011 model dizel audi a4 aracım rölantide iken motordan taka taka taka diye bir ses geliyor. Gaz verince ses kesiliyor veya ben duymuyorum. Bu ses dışardan duyulmuyor sadece aracın içindeyken duyuyorum. Sizce bir sıkıntı var mıdır? Yakın zamanda triger değişimi yapıldı acaba ondan dolayı bir ses olabilir mi?
Merhabalar . Bu tip seslerin çok farklı nedenleri olabiliyor ama en sık gördüğümüz durumları söyleyeyim size.
motor yada şanzıman kulağı kopması yada kaucuk yapısında bozulma olursa taka taka ses yapar sarsıntı ile, baskı balata bilyası aynı dediğiniz gibi ses yapar (aracınız otomatik ise bunu eleyin), yada iyi sabitlenmeyen basit bir motor alt muhafaza, radyatör ayarkları vb parçaların motor satsıntısı ile titreşimi de bu sesi çıkarır
Triger'e gelecek olur isek. Triger değişiminde sorun olduğunda genelde uğultu. Sentesi ayarsız ise şıkırtı devirle artan sorunlar sık görülür. Ama tabi en detaylı tespit için sesi dinlemek gerekecektir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.