Forum / Soru Cevap

Oksijen Sensörü Arı...

Bildirimler
Hepsini temizle

Oksijen Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır

6 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
764 Görüntüleme
(@demir)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

iyi akşamlar. YouTube da videonuzu izledim oksijen sensörü sorunum var ecn 01345E arızası veriyor belli periyotlarla arıza lambası yanıyor sonra sönüyor. Normal çalışmada sıkıntı yok sabah soğukta egzosttan fazla ve kötü benzin kokusu geliyor. Sensorun ısıtıcı devresi mi bilmiyorum sorun ama videodaki gibi fişini çektim araç çalışırken hiç değişiklik yok aynı sorunsuz çalışıyor anlamadım. Opel Astra H 2012 easytronic landirenzo LPG li

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Gönderen: @demir

iyi akşamlar. YouTube da videonuzu izledim oksijen sensörü sorunum var ecn 01345E arızası veriyor belli periyotlarla arıza lambası yanıyor sonra sönüyor. Normal çalışmada sıkıntı yok sabah soğukta egzosttan fazla ve kötü benzin kokusu geliyor. Sensorun ısıtıcı devresi mi bilmiyorum sorun ama videodaki gibi fişini çektim araç çalışırken hiç değişiklik yok aynı sorunsuz çalışıyor anlamadım. Opel Astra H 2012 easytronic landirenzo LPG li

Merhabalar Demir bey

bu gibi durumlarda öncelikle ısıtıcı devre 12v bağlantısı ve şase gelip gelmediği kontrol edilmesi gerek. hem alt hem üst oksijen sensörü için de, sonrasında ise videodaki gibi bilgisayarla oksijen snesörünün veri gönderip göndermediğine bakılması gerek. Bunları yaptırmadan değişim yaptırmayın. Malum pahalı bir parça boşa paranız gitmesin

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@demir)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Soğuk motorda stop etme sorunum vardı bobin bujiler regülatör filtreler değişti olmadı kompresyon testi normal olmasına rağmen subaplar sekmanlar değişti sorun çözüldü ama son kontrolde cihaza bağladı usta ikinci sensör gaza basınca geç tepki veriyor dedi. Degiselim dedim gerek yok LPG li yine olacak para harcama boşa dedi temizleyelim dedim işe yaramaz dedi. Şimdilerde lamba yakmaya başladı LPG li normal dedi 9 yıldır yanmayan şimdi mi normal dedim yine olmadı sokturemedim. LPG ayarına gittim motor yapıldı diye o da ilk sensorun arıza vermiş onu değiştir dedi. Bilemedim hangisi arızalı kendim ölçü aleti ile uğraşıyorum çünkü normal deyip geçiyorlar. Alt sensörü temizledim üsttekini sokemiyorum ama fişe 0.4 v geliyor sensör beyaz kablolar 6.2 ohm direnç veriyor. Ne yapcam bilemiyorum 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

onları sökmek için özel lokma gerekir. temizlik işe yarayabilir direk değişim dediğim gibi önermiyorum. oksijen sensörü hariç başka hiçbir hata yoksa (zengin karışım fakir karışım) temizlik denenebilir. ama ekstra hatalar varsa sensör ikincil hata konumuna düşüyor sensörle hiç uğraşmadan diğer hataya odaklanmak gerekir

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@demir)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Cevaplarınız için teşekkürler sokmeyi yada ustayı temizliğe ikna etmeyi deneyeceğim. Başka sorun yok başka arıza kaydı da yokda sensör fişini çekiyorum araç çalışırken hiç bir değişiklik olmuyor çalışmasında ben o kısmını anlamadım

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@demir genelde alt sensörde pek fark olmaz ama üst sensörde hafif bir titreme ve sökünce ses değişimi olur genelde

Cevap VerAlıntı
Paylaş: