Forum / Soru Cevap

Rölantide Yağ Lamba...

Bildirimler
Hepsini temizle

Rölantide Yağ Lambası Yanıyor

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
747 Görüntüleme
(@oguzkarakaya)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Opel Astra H 1.3 araç sahibiyim. Youtube'daki yağ pompası üzerine olan videodan ulaştım. Aracım rolanti halinde iken (1000 devir altı) Rölantide Yağ Lambası Yanıyor ancak gaza basılınca gidiyor. Aracın ilk çalışmasında değil, belirli bir süre kullanıldıktan özellikle yağ sıcaklığı 90 derecenin üzerine çıktığında (yol bilgisayarından takip ediyorum) oluyor. Sırasıyla yağ, yağ filtresi, müşür ve yağ pompasını değiştirdim, yağ basıncını da özel olarak ölçtürdüm ancak basınç ile ilgili bir sorun olmadığı söylendi ancak yine yağ ikaz lambası belirttiğim durumlarda yanıyor. Yağ ikaz lambası yanarken motor sesinde bir azalma oluyor gibi ya da öyle algılıyorum. Bundan sonraki durum rektefiye mi olmalı? İstanbul Anadolu yakasında farklı ilçe sanayilerinde Opel ustalarına gösterdim ancak bir çözüme ulaşamadım. Ne önerirsiniz? Kolaylıklar dilerim.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Oğuz bey, Rölantide Yağ Lambası Yanıyor şikayeti ciddi bir sorun olduğu için ustanız önemli tüm kısımları yenilemiş zaten (yağ pompası, müşürü ve filtre) ayrıca araçtaki yağ basıcını da ölçmüş. geriye nadir de olsa elektriksel problem kalmış. Şahsi başımıza gelenlerden de örnekler verebilirim. akü şarjı iyi olmasına rağmen arızalı bir role yüzünden akü lambasının yanması gibi durumlarla karşılaştığımız oldu. Bu nedenle araç sigorta kutularundaki roleler başta olmak üzere bir şase, kaçak akım vs kontrolü yaptırabilirsiniz. Araç rölantisi düşünce tetikleyen bir durum olabilir. Akü ve şarj akımını da bir ölçtürmenizi tavsiye ederim. Rölantide Yağ Lambası Yanması sorunu nedeni ile rektefe gerekmeyecektir. Daha basit ama bulması aksine daha zor da olsa basit bir nedenden kaynaklanma ihtimali daha yüksek

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: