Forum / Soru Cevap
Merhaba, Aracım 2010 Model Peugeot 407 1.6 comfort dizel. Aracıma düzenli bakım yapıyorum yaklaşık iki ay önce Hava filtresi, polen filtresi, mazot yakıt filtresi, motor yağı filtresi, motor yağını değiştirdim hatta şanzıman keçesinden yağ kaçağı vardı onu da yaptırdm kısacası araçta ufak bir sıkıntı olsa dahi yaparım yaptırırım lâkin uluslararası çalışan bir şoför olduğum için araç ortalama kapı önünde ortalama 10-14 gün aralığında yatar. En son bu gün farkettim aracı bir önceki sefer kullandığım zaman kedi gibi atılırken şimdi 3 vitesle çıktığım rampayı iki ile zor çıktım gaz pedalına bastığım zaman tepki verirken şimdi çok yavaş bir vaziyette tepki veriyor belli bir seviyeden sonra tepki olmuyor. Bu performans düşüklüğünün sebebleri ne olabilir? Lâkin özellikle belirteyim araçta hiç farklı bir aksaklık yok. Yanıtınız için şimdiden teşekkürler. Son olarak acaba sizlerin bir tamirhanesi var mıdır? Varsa adresi göndermenizi rica ederim. Teşekkürler
Merhabalar Erkan Bey, Peugeot 407 1.6 hdi Çekiş Düşüklüğü Sorunu için onlarca neden sıralanabilir. egzozdaki filtrelerden tutun, turbo arızasına hatta aldığınız yakıtın kalitesine göre bile performans farkı yaşanabiliyor. Bunun tespiti için aracın OBD ile sensör verilerine bakılması endoskopik kamera ile egzoz içi komtrolü, turbo basınç kontrolleri ve enjektör zamanlamalarına bakılması tavsiyemdir. Böyle yazınca tek tek çok zahmetli gibi duruyor ama hepsi 30 dk sürmüyor basit ve düşük maliyetli testler.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.